Wednesday, June 30, 2010

ENTRY MAGIS ATAU ENTRY PALING MEREPEK?

Malam ni si Qistina minta I buatkan jemput2 manis tapi I buatkan roti... Bukan apa, jemput2 manis kesukaanya tu antara ingredientnya ialah tepung pan cake, tapi masalahnya hari ni tepung tu dah pun habis.... Boleh je klu I campurkan tepung gandum plus baking powder sama je sudahnya jadi tepung pancake juga kan...tp sbb nk menggedix nk buat roti punya pasal, memandai la mamanya create reason mengatakan tepung jemput2 manis tu dah habis la sayang, mama buat roti ya sayang.......padahal...... "tiada rotan akar pun berguna". Hendak seribu daya.

I buat jemput2 manis tu pun secara tak sengaja, time tu I tengok tepung gandum dah habis...so, I buat la jemput2 guna tepung pancake segera tu..... tak sangka pulak Qistina suka sampai habis 1 pinggan. (Tapi sambal kicap jgn lupa... itu kan kemestian org Johor). Selalunya memang itu la yg berlaku........." tiada rotan, akar pun berguna" tapi yg magicnya bilamana akar pula lebih memberikan kesan yg lebih magis (ku tiru lirik lagu Shahir).

"Tiada FB, blog pun berguna"~ kata bidalan cara milinium.

Eh terlupa I, tadi si Dania ada tag I..... tu la I ni busy je kat dapur sampai lupa segala-gala. Esok I buat tag tu ya Dania...... Si Comei, Fie, Mawadah and Bubblesphoto dah bayar denda yg itu ari dah.. kesian mereka itu, jenuh memikir 20 perkara ttg diri sendiri.. hehehe..... mekasih ya. Ala kan kita just suka-suka je kan.... yg penting, apa yg patut dicover tu cover la sebaik-baiknya...... ini kan kat alam maya.. tapi I percaya yg uoll tentu lebih maklum ttg privacy kehidupan yg tak semuanya boleh dikongsikan.

Itu ari kat FB pun I ada berkata2 dgn DINDING (wall). ttg privacy kehidupan.. paham2 je la bila kita bercakap dgn dinding..... kdg2 dinding tu menjawab...kdg senyap.... biasalah dinding u know...dinding. Dah kira baik la tu dia nk menjwb. Eh apa yg ku merepek? Apa yg telah kutanyakan di dinding FB?

"NAK MENULIS DI WALL SENDIRI PUN BERFIKIR 100 KALI, APA PENDAPAT UOLL"... begitu le yg I tulis kat dinding tu....

Pastu kawan2 I response..........

Si A tulis : "benda2 kebaikan klu nk share, tulis je ler".. Si B pulak ckp....... "yg mana patut disimpan......simpan le...."
Si C pulak ckp ~ "tulis je ler........tak ada yg nak marah."
Si D pulak ~ "ha'a aku pun segan...lagi2 klu nk tulis bab2 agama..nt org kata mcm la aku prefect sgt."

Sebenarnya bukan itu masalah yg I maksudkan...... dilema utk menulis di wall FB tu atas sbb2 lain.......semuanya gara-gara suatu perkara......... Apa dia itu ya? Tak suspen pun......


p/s: entry kali ni betul2 entry kerepek.

3 comments:

  1. huh,hebat u MM..bt roti tuh!!

    i cake je lepas, tp ok la la kot, i bujang lg,hik2...

    nty i nk resepi eyh, boley tunjuk terror kt rumah, msti my mum teruja! ooopps, berangan!

    ReplyDelete
  2. hahaha... I pun tak tau la sedap ke tidak Miss Bubbles..tp klu u nk jugak resepi nt I bg mcm2 versi ya..versi yg I buat mlm td tu sebenarnya resepi yg I gubahsuai sendiri..mungkin resepi org lain jauh lebih sedap.

    ReplyDelete
  3. terror betul mm ni masak..
    ambil award dari mumyshane ya

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...