Wednesday, June 2, 2010

ENTRY YANG "MACAM BAGUS"

Kenapa hari ni I tak update blog??? Mari kita salahkan jiran2 blogger I yg lain.... mari!!mari puan2...... silakan menyalahkan mereka.........( kat tepi kanan blog I ni kan ada bloglist.... sila tengok) ..... pasal diorg la tu.......... diorg pun tak update blog..... I pun ikut2 la tak update ... boleh
ke alasan ni diterima??

Photobucket

adik2... Jum Jum Matun apa?
Jum jum matun tengkorak Cikgu...

pandaiii....encem tak gambar Jum Jum Matun sedang mengadap PC ni?...
tetiba teringat plak cikgu bahasa arab kt sekolah agama I dulu..
***********************************************

Tapi memang tau..... kalau buat apa2 takde gang pun tak best....... sebab tu la ada orang cepat2 kawin bila best friendnya kawin....... Selalu ke hulu ke hilir berdua dengan best friend..... tetiba dia sibuk berkepit dgn tunang dia.......... bosan la jadinya kita...tak kan nk menebeng ikut dia gi date plak kan..... betul tak? Tu la adik2..... sebab tu hidup ni kita kena banyak berdikari.... jgn bergantung harap sgt dgn manusia...... manusia hanya pinjaman je... wah wah.... pandainya menasihatkan orang...... I sendiri pun sering bergantung dan dimanjakan oleh laki I... di mana ada I, di situ ada dia tetapi di mana ada dia tak semestinya ada I...... adat le tu kan..

I cerita2 merepek macam ni kan.... bunyi "macam bagus je" tau.... tapi heran tau tak de pulak orang mengutuk I ya??? Dari hari tu I heran.... hahahaha..... tak de ke orang nak tulis kat ruang komen tu......

"Hei Miss Mirror......... ko ni kan.... macam bagus je entry2 ko ni"

Heeee ngerinya kalau ada yg tulis macam tu kan..... I percayakan you all tak kan tergamak menulis mcm tu kat ruangan komen tu, ..........sebab tu la ruangan komen blog I ni takde filter2 pun.... semuanya terus publish je.... Tapi tu la kadang I pelik tau bila anak2 dara ni...... diorg tu tensen2 tulis kat wall FB, kat entry ........kata ada yg mengutuk la........ada yg menikam dari belakang la.... sian la kat you all nih............ diorg jelous kot sebab tu buat mcm tu...

Mcm I ni sebab I dah jadi bini orang...... jadi takde la yg nak jelous........... Serious tau..... I bukan nak kata apa la........ dulu time I single....... pendek kata kalau takde orang mengutuk tu tak sah... Sampai I pelik........ apa la yg diorg suka sgt cari publisiti murahan dengan menabur fitnah mcm tu.... I belum bertunang diorg kata I dah tunang....I tak suka orang tu dia kata I syok tergila2......I cakap A dia kata B........ entah apa2 la...... Alhamdulilah adik2............ setelah I kawin dan menamatkan perkataan MISS di depan nama I.. segala" sampah sarap" yg bermaharajalela di dalam hati insan2 yg suka menabur fitnah tu bagaikan sirna..... diorg berhenti sendiri.. malah berbaik pulak dengan I.....

Sebab tu la adik2....... tiap apa yg berlaku.... bersabar je la.....pasti ada hikmahnya.. kalau bukan sekarang hikmah tu "didatangkan".... pasti akan tiba suatu hari you akan tahu apa rahsia yg tersembunyi di sebaliknya.


Ok la adik2...... sekian saja "entry macam bagus" untuk kali ini.... akan bersambung di episod akan datang.

3 comments:

  1. Betul ka itu Sam, tak ada orang JEOLES? Entah2 Sidia guling2 kat lantai tu?

    Update blog ni ikut mood, kadang2 bosan, kadang2 semangat.

    ReplyDelete
  2. menanti episod kedua entry ini miss

    ReplyDelete
  3. hahaha... insyaAllah takde MS.. aku kan dah tua..kalau ada org jelous jugak tak tau la tu..

    @Akuvision ~ akan bersambung sebentar lagi.. tunggguuu!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...