Tuesday, June 1, 2010

JAM DINDING & DOMPET MENYIMPAN RAHSIA KECANTIKKAN...

Bersiaran semula sebelum meneruskan kerja-kerja memasak...... agak bermasalah sikit hari ni sebab tetiba je "blender veteran" I tetiba je rosak.... baru bercita2 nak memasak sambal tumis...... alhamdulilah rosak.......

Awatnya suka sgt blender rosak nih??? Dah lama I pakai blender tu puan2........ ianya adalah sebuah blender basah........ pasangannya (iaitu blender kering) dah lama dah "merosakkan" dirinya.... kesian tau blender I ni dah lama "kematian" pasangannya... bukannya I tak boleh carikan pasangan baru.......tapi ada la sekali dulu I beli yg dijual secara solo tu.... harga pun murah je sebab tak jual secara set kan.... mak aiii tak halus pun hasil kerja2nya (mungkin sbb mata dia kurang tajam).... buang karen je beli........ tak pepasal I terpaksa menumbuk guna lesung batu...kalau biskut merry nak buat kek kukus tu I ramas2 je dlm plastik.......malas nak menumbuk2 ni.... tapi kalau nak buat kerisik tak kan nak ramas2 je pulak... (tp I guna kerisik segera pun).

Tu la...... ada baiknya kedua2 pasangan blender tu rosak sekaligus....yahooo... senang I beli yg baru....tak la berlaku lg pembaziran.... kdg nak bagi org benda2 terpakai pun bukannya org sudi menerima (agaknya la.....hehehe...).... nak dibuang sayang plak.. nak disimpan menyemakkan dapur.

Tentang DIET pulak......... nampaknya keadaan telah benar2 membantu.... kesibukkan menyebabkan macam tak ada masa sgt nak makan...... tapi still makan ulam dan minum susu segar si Ain...

Usaha2 mengkuruskan PIPI sdg berjalan..... Inilah dianya.....


tak pepasal semalam I TERbeli blusher ni utk
tujuan tersebut di atas....

beberapa produk lain juga telah kubeli...
dan ironinya.....
sejak semalam I dah tak membuka dompet I
lagi untuk mengira baki...

Itulah petua2nya puan2...... lepas shopping...jgn sibuk2 tengok dompet ya.... nanti niat nak mencantikkan diri jadi lain plak sebab muka berkerut tengok baki...

begitu juga di dalam bilik tidur....jgn gantung jam dinding sebesar2nya..
jika anda terjaga dari tidur... anda terpandang jam dinding dan
menunjukkan angka2nya.... anda tensen pulak...
JAM LOCENG takpe la..... itu memang penting...
selagi JAM LOCENG belum berdering
tidurlah sepuas2nya....
itulah petua untuk kesegaran badan...

boleh diterima tak idea ni? any objection?



















7 comments:

  1. erks..
    tang jam dinding tu kurang fhm sket MM~

    ReplyDelete
  2. MM..hehehe cian dier nak diet ker..doakan ajer mudah mudahan berjaya yer..pisss..tnya kat adek awak yg amek konvo hari tu kenal tak mr.muhammad bin mansor ..pensyarah uniten..dah tanya nnti akak bgtau kenapa yer

    ReplyDelete
  3. Kie-Yu ~ jam dinding tu... itu petua dr org ternama sebenarnya... kalau kita bangun2 sikit2 tengok jam...sikit2 tengok jam...kita jd tensen tau.. susah la nk terangkan mcm mana..tp I sejak mengikuti petua ni.. I jadi lebih berani sebab pukul 12 pun I anggap pukul 4 pagi (sbb tak tengok jam) jd klu I nk buat kerja2 yg terbengkalai di mlm2 buta especially time hubby outstation pun rasa TAKUT tu terkurang la sikit. Itu semua mind set je...

    KAK ASMA ~ lorr kak... adik kami tu bukan konvo di UNITEN ( di IPTA lain..tp tak boleh disebutkan di sini karang ada org kenal dia...susah plak saya kak, tak dpt nak MENGGEDIX lagi saya)....kami ke UNITEN cuma singgah makan kt restoran dlm UNITEN tu je Kak Asma.. Wah akak ni... Mr. Muhammad Mansor ya kak...sapa la gerangan lecturer bertuah tu ya...mcm nak korek rahsia je bagaimana beliau boleh melentur student2nya dr tidak berpeleseran di tepian tasik tu... apa agaknya rahsianya ya... hebat sungguh!

    ReplyDelete
  4. amboi, kecantikkan utk suami ek, itu dpt pahala tu... jgn melencong niatnya sudah...

    ReplyDelete
  5. thanks Zul krn mengingatkan... of coz le utk suami...sbb my IRP pun sibuk gi gym.. I pun kena la sibuk gi kuruskan pipi... adil kan..

    ReplyDelete
  6. betulla tu... blusher itew mmg boleh membuatkan pipiku juga menjadi seperti cengkung sedikit dari mengembang mcm kuih pau ni.. hehehhehe...ditambah dengan2 highlight2 sket...hehehee..

    ReplyDelete
  7. Linda... I harap blusher tu tidak la membawa kemudaratan pd pipi I yg kdg2 sensitif ni.. sbb promoter tu kata kandungannya tu boleh membuat pipi kita jd firm..tu yg I beli tu...ok le alasan tu kan..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...