Wednesday, June 9, 2010

MASALAH KATIL (18 tahun ke atas sahaja)

Busyyy..........

Mengalih2 perabot! Dah berkurun tak mengalih2 perabot kat rumah ni..... sampai dah jemu dan bosan dgn pemandangan yg sama setiap hari.. Malam tadi....... disebabkan kebosanan terlampau........ menunggu "roomate" yg lama sangat nak balik, I pun mengalih-alih la segala perabot2......... si Ain terkejut Mamanya boleh jadi Badang! Haha.... tu la.......... lama sgt Mama tak buat kerja2 gila bermanfaat ni .... selalu nak buat tunggu raya je kan..... ni skrg Mama nak cipta raya sendiri... ada ke mencipta raya plak ya? Tak puasa, alih2 raya..... ajaran sesat ni........ jgn diikut.

Jgn salah faham..... I saja gurau2 dgn anak2 I.... "Mama nak raya ni". So, untuk membangkitkan mood menghias yg susah nak kunjung tiba sejak berkecimpung dlm bidang perblogkan.. I pun melalak la sorang2 menyanyikan sebuah lagu raya (don't worry.. jiran sebelah tak dengar punya)... lagu Sharifah Aini... tajuk tak ingat.......lirik dia mcm ni....."sila rasa kuihku.........pilihlah yang mana satu...". Barulah timbul semangat nak menghias rumah.. itupun tak siap sepenuhnya....... malam ni ingat nak cari jambangan bunga la kat JJ..... itu pun kalau ada yang cantik dan murah...

Orang kata entry kalau tidak disertakan dengan gambar tak menarik plak, nak snap gambar "katil pengantin" uikkkks tak usahlah....terlalulah peribadinya tempat tidur kita itu.. kan? ... so, silalah melihat gambar selekeh ni........... ni la masalahku sekarang....... beg2 yg bertimbun ni... memenuhkan ruang bilik kami sahaja... store pun dah penuh dgn baju2 buruk dan pinggan mangkuk.



Macam takde idea je nak "sorokkan" benda2 ni.... kecuali kalau ada sebuah bilik khas untuk memuatkannya... kesian plak kat si Shashal sebab biliknya selalu sgt jd mangsa penyorokkan bahan2 tak terpakai (pakai sekali-sekala)........ apa taknya dia masih lagi tidur dgn Mamanya.

Malas dah nak beli gerobok lagi untuk tujuan di atas...."menghias tak mengapa, menambah perabot jgn sekali2" ~ itu la moto kami sekarang....(alasan untuk penjimatan duit...... ok le tu kan..) .... ya ya je...... entah2 bila raya berubah fikiran kot.....hehe...kalau berubah fikiran jgn mengutuk I ya....pantai lagikan berubah, inikan pulak hati manusia......Ini just azam baru tahun ini..... Tapi tu la kalau boleh kami nak elakkan dari membuat pertambahan perabot, lagi2 time anak2 tgh kecik nak berlari keliling rumah, kdg2 main bola, main skuter pun dalam rumah....jgn tak tau....

Tu la sebabnya kami suka kalau rumah kami ala2 padang bola, kalau boleh nak minimize mana yang boleh diminimize..... Oh ya.. I nak busy body sikit ni? You all masih simpan lg tak katil pengantin uoll? Sejujurnya I masih menyimpan sebuah katil pengantin yang dah antik sangat tapi sayang nak buang sebab penuh nostalgia. Apa????nostalgia????? eh...jgn fikir yg bukan2... maksud I.... katil tu hadiah dari arwah ayahanda di hari perkahwinan kami..... so, tak tergamak la kami nak "mengeluarkannya" dari rumah kami ni.... tu yg rumah jadi sesak sikit tu..... kalau ikutkan bilik untuk tetamu tu kalau kami keluarkan katil pengantin lama tu dah boleh dah untuk menyimpan benda2 di atas (beg2 tu). Tapi nostalgia bersama arwah ayahanda ada bersama2 katil itu.... itu yang kami simpan je tu even dah macam nk gogrek. Hehehe...


Sekian. Terima kasih.


Yang benar



(Miss Mirror Binti Uncle Don)

p/s : Buat kakakku, Ustazah Minolad......... eh anak2 ko dah ramai kat FB..... terkejut aku, aku ingatkan sapa la.. sib baik diorg ada sertakan gambar.













7 comments:

  1. tajuk entry tak menahan... apa kata barang2 yg tak tau nak letak mana tu, sedekah jek kat saya ni... saya rela menerima dengan rasa BANGGA...lalallalal

    ReplyDelete
  2. Zul..masalahnya bukan tak nak bagi orang...masalahnya katil pengantin tu mempunyai sentimental valuenya (eh betul ke ayat ni)...tu yg sayang nk buang.. klu benda2 lain tu boleh la..

    Tajuk N3 ni rasanya tak lari sgt dgn isi kandungan kan? Jgn pulak ada yg kata saya menipu...

    ReplyDelete
  3. MM hahahha tajuk tak bley blah!!! hehehehe.
    JS masih simpan dan masih guna katil kawen ater kawen baru 5 tahun katil masih gagah lagi menampung hehehhehe..

    ReplyDelete
  4. hahahaha.. mmg katil pengantin satu nostalgia just like beautiful things happened in the past yang menjadi nostalgia dalam hidup kita.. but one lesson to be learnt, you have to let go some things in order to have enough space for new things to come and make other nostalgic memories...

    cewahhhh cakap mengalahkan dr. phil.. :D

    ReplyDelete
  5. JS ~ MM pening sgt tak tau nak bubuh tajuk apa tadi... ok la tu kan.. Tahniah sbb perkahwinan dah masuk 5 tahun JS...Org kata ini bermaksud u akan masuk ke Tahap 2 Perkahwinan..tahap pertama (1yrs - 5 yrs)..Tahap 2 (6yrs - 10yrs)..moga2 berkekalan.

    Bella ~ Thanks atas madah pujangga tu.. mmg ada kebenarannya... agree with u.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...