Wednesday, June 23, 2010

SEMAKIN TAKUT I NAK MEMFOLLOW ORANG....

Semakin banyak blog2 yg I dah follow sekarang ni....... entah la berapa tah yg dah I follow, sama ada secara rela atau paksa rela. Selalunya I follow sebab beberapa kreteria di bawah :

1) Ada persamaan hobi, kerjaya dan minat.

2) nak curi resepi dia... malas nak menulis kat buku, jadi I follow je sudah, lain kali senang
nak mengendap lagi.

3) nak skodeng baju2 dan fesyen tudung2 dia yang cantik-cantik

4) kawan-kawan se"kashmirku"

5) artikelnya yang menambah pengetahuan... ada tip2 yg menarik

6) muka orang tu ala2 keibuan... hehehe...tak patut kan...ada ke sebab muka org tu keibuan, terus kita jatuh hati nak follow....... entah apa2 je la Miss Mirror ni kan?

7) sebab orang tu rajin update blog, jadi time boring2 kita tinggal tekan je DASHBOARD terus masuk ke blog dia.

8) dia pelawat yang setia.......jd I pun follow la dia as satu penghargaan buat dia ~ tak kira la sama ada I akan follow kat ruang follow atau I masukkan kat bloglist.

Banyak lagi sebenarnya sebab musababnya yg menjadikan kita memfollow dia.........tapi tu la... I takut la sekarang nak memfollow lagi.......... SEBABNYA......... err.... apa I nak cakap tadi? Sebabnya tu la...... I mudah TERGODA....... itu la sebabnya yg paling utama sekali.

Bila dah tergoda susah nak ubatkan........ siang malam terbayang-bayang......... tak pepasal akhirnya dapurku juga yang menjadi mangsa, hari-hari bekerja untuk I tak mengira siang atau pun malam bahana nak memasak menu2 yang membuat ku tergoda itu.

Itu la sebabnya I tak berani nak memfollow sangat blog2 dekorasi... I takut, penyakit lamaku datang kembali... keluar masuk SSF plak I nanti...... Cantik kan langsir di atas tu?

Byeeee........sebenarnya I nak buat muffin.... sebab tergoda dgn muffin di blog Hamsini tadi... tu la sebabnya...

"OH....... aku tergoda......
aku tergoda terkecewa....
dari kerana mata......lalalalla"........ byeee again.......

12 comments:

  1. hehe. best tengok blog org yg pandai bergaya. kita nk bergaya tak berani, tgk org pun jadi lah kan :)

    ReplyDelete
  2. hi MM..

    thanks for leave comment kt entry i..i rase i x dpt nk influence u ape2..so dun worry kalau melangkah ke blog i..xde ape yg special sgt..pasal foods, i jarang upload, pasal deko2 i x reti...hehehe..

    ReplyDelete
  3. akak, entry akak kali n kelakar la..
    ingtkan sebab ape td..hehe

    ReplyDelete
  4. haha tergoda yea...kena tutup mata le nak BW lepas nie haha

    ReplyDelete
  5. hai MM
    saya pun takut nak memfollow org,takut 'teraddicted' pula,espescialy blogshop,uwaaa...gila nak shopping online ko...

    ReplyDelete
  6. hehe...mmg gempak..ingat kenapa tadi

    ReplyDelete
  7. bagusla miss mirror kalo tergoda bab2 rajin memasak. kenyang selalu hubby and anak2..hehhehee..

    ReplyDelete
  8. T.kasih semua atas kedatangan anda pada hari ini.

    Hazirah ~ same goes to you.. Bergaya je I tengok u posing kt blog tu, siap dgn jersey world cup lg.

    Bublesphoto a.k.a Mamarazzie
    ~ I tergoda dgn camera u dan hasil2 photo u yg canggih tu..serious.. mcm nak beli je satu..tp sapa plak la yg sanggup jd cameraman tak berbyar I ni..ank dara I klu suruh ambik gmbr pun selalu muncungkan diri.

    Dania ~ saja wat suspen sekali sekala.. hehe.

    Mommy Yen ~ betul3.

    Azuan ~ betul tu Azuan.. tutup mata je kan, takyah baca n3 pastu cuma jeling kat chatbox je tggl pesan.

    Sirna ~ terkejut ke Pn. Dokter? Haha..still tak lari tajuk pun kan...

    Linda ~ ya betul tu..memang kenyang mereka itu dan patut berterima kasih kpd blogger2 sekalian.

    ReplyDelete
  9. hihi..takpe itu perkara yg baik..memasak untuk family kan bagus..

    ReplyDelete
  10. Lip ~ mmg betul...tp adakala berlaku juga pembaziran makanan di situ, bila mana yg kita masak tak 100% memenuhi piawaian citarasa tekak antarabangsa. I jawa dan anak I terkurang jawa Lip..citarasa mmg agak berbeza.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...