Sunday, June 6, 2010

TAG " JAWAB DAN BUKTIKAN DENGAN GAMBAR"

Tag ini merungkai sebuah misteri bagi blogger2 yang suka berahsia....
dan boleh diistilahkan sbg... "buktikan penulisan dgn sokongan gambar"

datangnya tag ini dari blogger yang bernama PAK LONG. Thanks Cikgu...
ha puan2.... mana nak lari, soalan2 cepumas telah pun tersedia..

iaitu.......


1. 10 fakta tentang aku

1) isteri mithali kepada seorang jejaka bertuah bernama IRP....

sorry.... kualiti gambar kurang memuaskan.. (disengajakan)...
Gmbr di hari pernikahan.... lihatlah merah jemariku yg berinai itu...


2) I seorang mak datin yang penyayang kpd 3 org permata hati..


lama tak bergambar beramai dgn anak2 I....gmbr ni pun curik
dari blog Doyok/BB... buruk siku ya aku Tok?
Gambar ni juga ditujukan utk Anis yg nak tengok auntienya
bergambar dgn kangaroo...


3)I seorang yang terrorTAHU LA JUGAK menjahit...

ni ler hasil jahitanku.... baru minggu lepas dpt
mengenakan kurung Pahang ini setelah
sekian lama rasa rendah diri nak pakai dgn hasil tangan sendiri..
rupanya bila badan dah tak terlalu slim...."sedap" jugak
dikenakan kat badan... ni yg semangat nak beli mesin jahit baru ni...
(gambar ni diambil semasa melawat PakCik my IRP yg meninggal
beberapa hari lepas....
lokasi : di tepian sawah padi)


4)I seorang pencinta keindahan ciptaan Tuhan...

seronok berpeluang merayau2 di sawah padi spt ini.. (di depan rumah bapa saudara IRP)

5)I seorang penggemar makanan yg mungkin orang lain tak berapa suka...


gambar ikhsan dr Uncle G....



gambar koleksi peribadi.... sedap kerabu ni kan...
byk lg makanan pelik2 yg I suka....tp gmbr 2 ni je cukup la ya...

6) I seorang yg GEDIK ~ kata Teman-teman hingusan I... sob sob...
sampai ati..... T__ T


maaf......... gambar gedik tersebut tidak wujud sama sekali
maka ini bermakna, GOSSIP mereka itu tidak benar
sama sekali... :P Huhu.......... saya menang!!!

7) I seorang Chef.....



tapi........ Chef untuk anak2 dan suami je la...


8) I berbisnes ON LINE..

http://www.bioasli.com/?id=sam73

gambar adalah sejenis krim utk kegunaan kaum wanita..
(Gabungan herba yang menjanjikan kepuasan tanpa sebarang luka, pembedahan
plastik atau silikon pada "aset" hakmilik anda)


9) I seorang Mem Besar.....

terlalu BESARnya gambar seorang MEM BESAR tu......
sampai tak muat nk upload kat sini...

10) I dulu memang HANTU.........tapi...
HANTU CERMIN......

2. 10 perkara menakutkan aku

Kematian dan yg sewaktu dgnnya...... yg berhubungkait dgn persoalan di alam kubur.


3. 10 perkataan yg selalu aku sebut

gedix.........gedix...... gedix.... itu le yg selalu disebut kt blog ni kan... seelok2nya puan2.......... perkataan yg patut kita selalu sebut ialah "La Ila Ha Illallah" ~ yg bermaksud tiada Tuhan Melainkan Allah... Timbangan pahalanya sangat berat menurut Ustazah saya.


5). 10 “pertama kali” dalam hidup aku

1. Pegi sebuah pulau yg sangat menarik tetapi menjadi yg pertama & terakhir buatku
sebab benar-benar FOBIA dgn gelombang yg seakan2 membunuh jiwa dan raga... (memang le tak mabuk) tapi I tak nak la pegi lagi walau dibayar sejuta (cewah!! ya ya je).

2. First time jadi bini orang....

3. First time menerima pinangan orang.......

4. Menonton concert

5. Ada adik lelaki ...(walaupun adik ipar)

6. Ada orang kata I tak suka mengumpat..... (baru first time I dengar.... kwn I ckp semalam kat FB..... boleh percaya ke tu ya? haha..... betul la tu kot? Hehehe...harap2 jadi doa).

7. Menang cabutan bertuah........ tapi apa2 dia.......... biarlah rahsia..

8. Memasak burasak..... itu la first time terus tobat sebab tak sanggup menunggu berjam2 lagi.

9. First time I berhenti jadi playgirlbersuka ria...... setelah ditemukan hidayah oleh Allah dgn mengurniakan seorang lelaki bergelar suami....

10.First time menjawab soalan tag yg agak rumit spt ini... huaaa......


8. 7 ahli yg terpilih tuk menjawab soalan TAG ni ialah :

Habislah uoll ya.... berani tak menyahut cabaran ni?????...:D :

COMEI

FIFIRAHMAT

Mamamiraki

Mummy Gee


SyaLinda

Dr. Sirna

Dr. P'ja


Agak-agak busy....... boleh KIV je tag ni..... bila dah free2 rasa nk buat.... buat la ya.... I pun masih terhutang satu tag dari Fifi Rahmat...........

sdg menghayati lagu di blog Cikgu MS... terasa menyentuh jiwa je lagu ni....teringat ayahbonda semasa ku kecil2 dulu.......... byeee ....... nak menginsafkan diri ..

lalala... insaflah wahai manusia.... apa lagi lirik dia ni?

lalalala...... kita kembali ke asalnya.......menghadap Tuhan yg Esa....

Siapa selalu berbakti mengasihi pada Ilahi

kan sentosa selamanya.....











8 comments:

  1. yey, kena tagged, thank you akak. haha. entry neh interesting.

    ReplyDelete
  2. salam buat miss...
    fuhhh ko memang dasat jawab TAG...memang klassss....gua tabik la..apapun mekasih banyak jawab TAG tu....nandri tangkici..

    ReplyDelete
  3. thanks Fie.. hehe
    sama2 Pak Long... Happy Holiday...

    ReplyDelete
  4. wah...nasib baik tak kena...malas nak wat tag2 ni... amboi rajin bebenor yekkkk...

    ReplyDelete
  5. kena tag..
    http://namasayadania.blogspot.com/2010/06/photogenic-contest.html

    ReplyDelete
  6. Zul...tak tergamak Akak nak tag awak Zul..akak dh phm benar..org lelaki bukannya sporting nk jwb2 tag ni.. huhu...sabor je la aku..

    Dania ~ oo awak tag saya ya..t.kasih...glamernya saya arini..

    ReplyDelete
  7. Nasib baik hamba tak kena Tag....

    Cukuplah hamba kena pakai nameTag
    di tempat kerja.....
    Cukuplah hamba kena bayar RoadTAX
    CUKUP....
    hAMBA SOKONG PENUH KENYATAAN Zul
    tu....

    ReplyDelete
  8. MS~ nama ko mmg aku dh blacklistkan dlm tag2 aku. Hahaha...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...