Saturday, July 3, 2010

GANGGUAN JIN ATAU HALUSINASI?



10 tahun yg lampau.. di sebuah restoran di sebuah tempat bernama sekian :
Seorang wanita dan suaminya sedang menikmati cendol kesukaan mereka...

Isteri tiba-tiba berhenti dari menjamah hidangan tersebut.

Suami : Eh habiskanlah.... napa makan sikit terus berhenti, mana tak kurus...
Isteri : You tengok la ni......... yulk!!!!

Isteri mengkais-kais cendol untuk menunjukkan apa yg beliau nampak kpd suaminya...... You all tahu tak apa yg ada dlm cendol tu???? Heeee sungguh menggelikan dan mematikan selera.... bergumpal-gumpal... kalau takat sehelai tak pe la......tapi lebih dari 10 helai. Nak kata rambut manusia, pendek berkrinting2 plak...... apa tu? Faham2 je la kan...

You all rasa...... tak kan la penjual cendol tu pengotor sangat... sampaikan nak mencukur jambang entah misai atau lebih buruk dari 2 benda tersebut sambil memasak cendol?? Now bila dah 10 tahun berlalu ni barulah I terfikir... Kemungkinan besar berlakunya hasad dengki ke atas peniaga itu kot? Buat apa mereka nak tabur pasir pada periuk nasi sendiri kan? Sebab tu la kita kena rajin baca pendinding diri at least 3 Qul tu kena amalkan tiap ari.... lagi2 orang berniaga. Tapi fikiran kena la positif.... tak kan la asyik ketakutan je tak sudah, Allah kan lebih berkuasa dari yg lain2....

Eh tetiba teringat kawan I yg mengadu kesakitan beberapa hari lepas, puas sudah berubat dgn doktor tp doktor kata tak de apa, tapi kesakitannya yg amat...... apa cerita ko ya? Aku pun tak tahu la nak bagi kepastian sama ada ko kena gangguan mahkluk halus ke apa sebab aku pun bukannya Pengamal Perubatan, ahli kasaf (eh betul ke apa yg aku sebut ni?) dan sebagainya.... yg ku ada cuma CERMIN.........Mirror Mirror on de wall..... tapi dari sudut pandangan ilmu aku yg cetek ni, yg aku tahu kalau orang kena gangguan jin ni memang adakala dia tak sedar perilakunya pelik melainkan orang luar plak yg perasan kelainan tu..... Eh tetiba plak la I berckp AKUENGKO... I sdg berdailog dgn kwn I ni puan2....

Tapi simptom2 gangguan tu seingat2 I mcm ni, ni apa yg I baca & terbaca :

1) Bila susah nk tido malam
2) Mimpi jatuh dari tempat tinggi
3) Mimpi duduk di tempat2 kotor, hutan belukar, bilik air
4) Bila asar ke atas mula mengalami gangguan tu...
5) Malas nak beribadat
6) Perasaan gelisah yg menyesakkan dada
7) Malas

Dan... mcm2 lagi lah.... ingat2 lupa la....Nanti kalau aku terbaca lagi aku tuliskan. Ok la wahai kawanku itu.... Tak usah risau2.... perbanyakkan la beristigfar dan mengingati Allah.... Cuba ko tengok gambar ni... aku hadiahkan untuk ko ni supaya ko selalu mengingati diri-Nya dan segera sembuh dan riang seperti dulu... kesakitan itu adalah penebus dosa2 kecil...

LIHAT PADA 3 TITIK DI DALAM KALIMAH ALLAH TERSEBUT SELAMA 10 SAAT DAN PANDANG KE RUANG DINDING YANG KOSONG...... APA YG AKAN ANDA NAMPAK?


Even pelbagai feedback/comment dari pelbagai ragam manusia ttg keajaiban imej ini, (ada yg kata imej lain pun kalau dibuat gitu pun boleh nampak sama di dinding) bagi I pulak, apa salahnya kalau kita jadikan ianya satu senaman mata sambil berzikir menyebut nama-Nya setiap hari.

7 comments:

  1. loya tekak baca entry miss mirror ni.tapi cendol kat pic tu nmpak sedap jer.

    ReplyDelete
  2. MumyShane... I lagi loya MumyShane..sejak saat itu I pun tak makan kt restoran tu lg...baik la I makan cendol kt kg halaman I yg lg sedap dan lain dr yg lain.

    ReplyDelete
  3. Huh...bsarnye keajaiban Allah..dah try yg untie MM suh try wat tu..ermmmm..Allahuakbar..Prkataan Alif Lam Lam Ha..tak sangka boleh nampak sebijik cam dlm imej tu jgak..
    SubhanAllah~~

    ReplyDelete
  4. bersyukurlah Putri nampak..ada org mengadu tak nampak apa2..

    ReplyDelete
  5. yke..suh kwn2 try gak..Alhamdulillah diorang pun nmpk..tp kitorang rase tkut plak..huhu..

    ReplyDelete
  6. jgn takut PC, takutkan Allah takpe... imej lain pun diorg kata klu kita fokus betul2 akan jd sebegitu.. cuma imej lain mungkin tak la sejelas kalimah Allah ni.
    Moralnya di sini ialah.. kita kena fokus dlm berbuat sesuatu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...