Sunday, July 4, 2010

"Hari Minggu Membuat I Cemburu Dgn Abang I" ~ kekasih gelap

dah tak tau imej apa nk dibubuh dlm n3 ni..
I bubuh je gmbr kt obersea ni... cantik la kehijauan kg
kat Sudan ni..


Lama dah tak buat n3 jalan2 cari makan...... bukannya takde jalan mana2 langsung...... ada tu ada......semalam pun makan di Chicken Rice Shop, makan gado-gado kegemaranku.... tapi bila dah mengadap hidangan, kemalasan utk snap photo melanda-landa. Ditambah pula ada orang yg agak busy body di meja sebelah, sekumpulan remaja..... entah le.. mcm dah takde meja lain je...... byk2 meja, sebelah mejaku juga yg mereka pilih..... dah tu tiap kali I halakan hp ni kt muka I......dia tertoleh-toleh, itu baru I halakan hp ke muka I, kalau I halakan ke muka dia...entah mcm mana agaknya..baik-baik I nak senyum berangan2 depan camera, terus terbantut.

Patut le dengar2nya artis bollywood pun tak membenarkan org ramai tertoleh2 semasa mereka buat shooting filem di Malaysia ~ kat mana I baca itu ari ya...... ke I terdengar celoteh Macam-Macam Aznil ke apa? Lupa la I, sorry la kalau tersilap, ke kat paper ke?........ maklum le bukan peminat filem bollywood la katakan.

Rupa-rupanya bila orang tertengok2 aksi kita, kita jadi hilang fokus, nak menyengih pun jadi masam, makanan yg sedap2 pun jadi tak sedap..... ditambah plak dgn ke"cikai"an camera hp yg tinggal tunggu masa je utk dimakamkan.

Seronok merapu2 dlm blog hari ni..... tidak kusangka, bersendirian di rumah di hari minggu rupa-rupanya pengalaman paling membosankan.... anak2 keluar dgn IRP dan I bersendirian sbb tadi kan I cakap I ada tetamu....skrg tetamu I tu dah balik. Teman-teman blogger dah pasti sibuk dgn urusan family masing2... teringat I sorang kawan I yg bercinta dgn suami orang...

"Hari minggu mcm ni membuat I jelous dan bosan sebab abang I sibuk dgn family dia" Kata teman I yg I temui di pasaraya bersendirian bershopping sakan.

hmmmmmmmmm....... dah tau mcm tu buat apa nak berumah di tepi pantai?? Itu baru bercinta.. kalau dah "berkongsi" nanti, banyak perkara u nak kongsi Yang. Segalanya kena kongsi, apatah lagi orang tu dah ada anak2, selalunya anak2 dr first wife lebih mendapat tempat di hati suami, gitu le yg I dengar2 org tua bercakap dari pengalaman mereka yg begitu takdirnya..... entah le......... gasak kau lahh... Tak termampu I nak cakap lg..... itu je yg mampu I nasihat sebelum nasi menjadi bubur.

Tu la...... sapa suruh I tak buat apa2 di hari minggu.... kan I dah termerepek kat sini. Sapa2 yg nak lawan kemerepekkan I....silalah tinggalkan komen.

Bagaimanapun salam simpati I kpd rakan-rakan blogger yg mana suami masing2 sdg sakit iaitu Ruhayu Citarasa Rinduan dan Kelly. (sila rujuk bloglist) Moga anda semua tabab menghadapi ujian dari-Nya ini.




8 comments:

  1. jenguk orang merepek kat sini...

    dah ok dah??

    ReplyDelete
  2. tak berapa nak ok la Adah...baru I terperasan..rupa2nya online di hari minggu sgt membosankan!

    ReplyDelete
  3. sy la kumpulan remaja yg duduk sebelah meja tu..hehe.. tipu je.. :)

    ReplyDelete
  4. OOO Dania ke tu? Patut le cun semacam ala2 model je.. Rasa2 I, maybe dia tak selesa dgn boy yg maybe dia baru firt time date tu kot jd utk elakkn dia bertentang mata dgn boy depan dia tu.. tu yg dia tertoleh2 kat I tu.. I pulak yg terperasan sesorg..kekeke...

    ReplyDelete
  5. eee..mane ade mcm model..malu i tau akak puji mcm tu..hehe..

    agknye die mls nak layan kot ngn boy tu..baik die tgk akak je..hehe..macam tau2 je diorg tu blind date..hehe

    ReplyDelete
  6. eh akak boleh tahu tau Dania...sbb boleh nampak dia mcm tak selesa je dgn boy dia tu asik la tertoleh2 kt Akak je...mesti dia baru date dgn boy yg dia kenal kt internet le tu...pastu nyesal sbb tak hensem...wakakaka....jahatnya Akak membuat tuduhan tak berasas!!! :D

    ReplyDelete
  7. bukan tuduhan tak berasas..selalunye mmg mcm tu pun..hehehe...

    ReplyDelete
  8. hehehe.. pandai kita membaca hati org kan..memang HEBAT!! Tip top!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...