Wednesday, July 21, 2010

SEJAUH MANAKAH YOU SETIA.........

"Your blog background will disapear from your blog this friday, 23rd... click here to grab new template......" alahaiii.........

dia tak tahu ke yang I ni seorang yg sangat setia..... ahaks!. ok la..... ok la......jap lg I grab new template tu....... harap2 makin cun le nanti blog ni.


Eh sejauh mana anda setia?

Pada pasangan ~oh coz le...... dah 13 tahun dah kawin........setia le tu.... tapi yg I nak cerita ni bukan pasal kesetiaan suami isteri...... kesetiaan dgn produk2 yg kita pakai, setiakah kita?

I kan........ kalau tak disebabkan orang kata bahawa produk skincare yg biasa kita pakai tu makin lama dipakai makin tak berkesan, sebab muka kita dah sebati dengannya, kira dah immiune.... I memang akan setia... tapi sebab percaya yg ianya memang terbukti begitu (sampai satu tahap kita kena tukar produk skincare kita).... so I tukar la.... dari memula remaja tu I pakai produk WHITE....... pastu dah keja I pakai pulak Gervenne....... macam dah sesuai je Gervenne ni kat kulit I masa tu....walaupun murah... my tunang (masa tu belum kawin) siap memuji lagi......


"eh muka u takde jerawat langsung ya...." masa tu la........ skrg ada la jugak jerawat kalau tak jaga makan....... makan udang or terkurang tido.



pastu dah kawin..... I pakai pulak produk Artistry ni... sebab Gervenne ni tetiba tak sesuai utk I plak.......




masa tu muka I agak kusam sebab baru lepas melahirkan si Qistina, so exited la nak mencantikkan wajah kononnya kan... lama jugak I setia dgn produk ni, sebab cousin I rajin delivery ke rumah.... pastu kira macam dah lost contact dgn cousin I ni........ I pun stop la pakai..... pastu bertukar2 la dari satu jenama kpd satu jenama termasuklah beberapa jenama popular di pasaran.... kurang setia rupanya I ni pd satu2 jenama skincare.. haha... baru I terperasan. Muka dah jd mcm bahan ujikaji......hehehe..... Tapi kalau jenama ubat gigi ke.... minuman ke....... I memang setia.



Tempat makan ~ oh kalau pasal tempat makan.. I memang suka setia. Contohnya kalau I pegi satu deretan kedai2 makan kat food court kan, I akan duduk kat kedai yg biasa/pernah kami makan, tak suka tukar2.... or maybe hubby suruh I call hotel mana yg kami nak pilih, I memang suka book kat tempat yg biasa kami pegi. Oh....sgt SETIA kan? Boleh challenge I tak? ;)



Tempat kerja ~ ya, I dlm kategori yg sgt setia dgn tempat kerja..... dah 10 tahun I bekerja di "sykt itu" baru la I bersara. Sebelum I pindah ke "sykt itu" pun, I berhenti sebab company lama shut down. I tak suka pindah randah ni.... pada I kerja kat mana2 pun sama je.   Terlebih kat situ, terkurang kat sini dan begitu sebaliknya.



Setia dgn NUFFNANG .......walaupun.......alahaiii sedih nk ckp.......

Alamak....... terlupa plak...... I kan tadi dah dapat reminder utk tukarkan template before ari Jumaat........ terpaksa la I menggugurkan kesetiaan I pada template coklat yg I sayang sgt ni.... malasnyaaa.......harap2 dpt la template baru 3 column yg seiras2 ini......... I paling malas nak buat mix and match lagi sebenarnya....... nak pilih kaler apa plak la nanti... tgh pikir ni.

9 comments:

  1. SETIA...mama ni pun kategori tak setia gak ler...main belasah jer mana yang sesuai kat muka..nasib baik muka ni tak ada masalah yang kritikal...heheheheh kalau rasa2 tak cukup bedak tu kan bedak 3A( ehhh ada lagi ke bedak tu...hehehe gambar bunga ros tu) tu pun boleh pakai....tempat kerja pulak...ohhhhh mama pun setia tau...dari mula kerja kira2 17 tahun dulu ( ehhh lamanya.....) 3 tempat aje mama kerja tau.... tempat pertama ( 2 tahun), tempat kedua ( 7 tahun) dan tempat sekarang ni ( 8 tahun dah....) hah setia kan.....lagi satu kan mama ni setia tau baca blog MM...ahahaha sorry ehhh komen buat macam blog sendiri.....

    ReplyDelete
  2. Mama ~ tp muka Mama mmg dah gebuz pun... pakai 3A pun takpe..eh dulu I pun suka pakai 3A tu sbb bedak tu kan dr benang sila yg halus buatannya buat muka kita jadi gebuz walaupun murah berganda2...tapi asik berterabur je kt handbag, tu yg skrg pakai SKII compact tu (nak mcm artis la konon2nya..wahaha).

    Oh setia ya membaca blog MM ni....mekasih.....hehehe...kepala tgh pening ni nak pilih template baru tak jumpa2 lg yg berkenan...kalau boleh nk pilih yg loading laju.

    ReplyDelete
  3. "..kalau tak disebabkan orang kata bahawa produk skincare yg biasa kita pakai tu makin lama dipakai makin tak berkesan, sebab muka kita dah sebati dengannya, kira dah immiune.... I memang akan setia... tapi sebab percaya yg ianya memang terbukti begitu (sampai satu tahap kita kena tukar produk skincare kita).... so I tukar la.." betul ke ni kak sam? i xtau pun pasal ni..huhu

    patut la mse awl2 dlu pkai berkesan, skang tak dah..maknenye kene tukar lain la ek? huhu

    ReplyDelete
  4. Dania ~yg ckp dgn K.Sam hal tu pun bukannya pakar kecantikan kulit...hehehe..tp sbb dah ramai ckp macam tu Akak pun tukar je ler.....tp kalau still ok kat muka kita, rasanya tak payah tukar pun takpe...karang makin tukar makin menghuduhkan wajah pun takut jugak kan.

    ReplyDelete
  5. ye betul muka ni jd bahan ujikaji. dulu masa sekolah pki eversoft & bedak baby johnson. bila dah keje pki novok yang hakis kulit muka..stop2..tukar pada nutrimetrci ta sesuai kuar jerawat beso.pastu pakai felisa pastu pakai loreal & sekarang ni artistry..so far dah 2 tahun pki artistry ni..ok kot..tak de lubang2 pori terbuka cuma jeragat tak mau punah..huwaaa

    ReplyDelete
  6. mm akak nak setia camner yer..dari anak dara sampai sekarang mmg jarang jarang beli skin care..ade sekali tu akak guna gak artistry cam MM..masa tu murah lai,dan akak bekerja jadi mampulaa gak nak guna..tapi takde apa paa pun.camgitu ajer rupa akak..lastly tak guna apa apa pun.sabun mandian baby ajer yg akak guna..bedak ikut aper yg ade..hihihi.sellau tibai johnson baby powder.kalau bab setia akak mungkin setia satu hal guna lipstik tpware brand.kwangkwangkwang!!

    ReplyDelete
  7. 'Setia MENANTI' plak adakah masuk dalam kategori setia yg dimaksudkan dlm posting ni tak Miss Mirror?

    ReplyDelete
  8. muka kak sam dah gebu lagi jelita pakai ape2 pun memang secocok...cantik.....

    ReplyDelete
  9. @SOCLOSE ~ apa2 pun..kita jgn pakai skincare yg ada hidro quinon....gebu mmg la gebu tp menghakis kulit.

    @Kak Asma ~ oic...masa saya beli tu dah mahal dah..

    @SP ~ Setia menanti? boleh ditrima kot...menanti apa tu? menghabiskan hari2 seorg Mr. Mama?...sabar..

    @Zai ~ ya ke? alahai segannya dipuji... tak le gebu mana pun.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...