Wednesday, July 28, 2010

SUATU KISAH BILA SUAMI OUT STATION......


“No, you are not alone. .......... that night I saw two young man walking with you.."



?
?
?
?
?


Yes..... you are not alone.....
That night I saw
two young man walking with you. One on your right side and the other one
was by your left side. If you were alone
of course you will be my victim.”

(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu
saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan
awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak.
Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah
pasti awak jadi mangsa saya..)
?
?
?
?
?


Pasti uoll ada terbaca tentang dialog di atas kan....... Mula2 I dpt msg bergambar yg bertajuk "KENAPA TAK ROGOL SAYA?" tu..... I baca sekali lalu je....... bukan apa, sebab sekali pandang mcm I dah tahu keseluruhan artikel tu memandangkan wanita yg dimaksud berfurdah lengkap.....

Tapi rupa-rupanya ia ada kaitan juga dengan DOA.. ya doa adalah senjata bagi orang2 mukmin. You see, dengan membaca ayat kursyi....... wanita yg berjalan seorang diri di lorong gelap itu akhirnya terselamat dari dirogol kerana pemangsa melihat ia bukan keseorangan.

I pun nak cerita satu insiden ni..... ada la sorang mahkluk Allah ni...... suaminya outstation, sian dia sesorang kat rumah dgn dua anak kecilnya... dah la taman perumahannya tu memang terkenal dgn kes2 hitam kat kawasan Jb ni...

Lazimnya kalau suaminya outstation, kereta pun tentu di bawa sekali kan.... Pastu satu mlm ni.... makcik pompuan ni yg stay tak jauh dari rumah pompuan ni menyuruh anak dia yg baru darjah 5 hantarkan makanan.... naik la basikal. Budak tu beri salam tak berjawab, pastu budak tu balik semula rumah dia then cakap dgn emaknya :

"Emak, Abg Akhil (laki pompuan tu) ada kat rumah la Mak.... kereta dia ada, rasanya diorg tido la kot......jd takpe la kalau tak dpt bg kuih ni kt diorg... diorg pun dah kenyang la kot "

Kami yg mendengar pun terasa sungguh misteri, mula la fikir yg bukan2..... hantu la ....apa la.......tapi seorg Ustazah menasihatkan.....kemungkinan mereka ada mengamalkan ayat2 pendinding rumah, sebab tu la Allah melindungi mereka dari mara bahaya dgn pelbagai cara, wallahualam.....rupa-rupanya memang betul pun......suami pompuan tu sebelum meninggalkan anak dan isteri gi outstation, katanya beliau ni rajin mengamalkan doa2 tertentu dgn penuh yakin dan penuh penyerahan kpd Illahi.

Ustazah Minolad ada bagi kat I ayat pendinding rumah tapi I pun tak ingat la uolls........ tapi ibu mertua I pesan baca la ayatul Kursyi. Memang banyak fadhilat ayat kursyi ni....InsyaALLAH...... kita usaha, doa dan tawakal.... Dalam masa yg sama, jgn la lupa kunci semua pintu dan tingkap dan sediakan alat kelengkapan yg patut jika suami outstation. Jgn pulak war2kan pd 1 dunia suami tgh takde.......kita syyyy syy je...


4 comments:

  1. Salam. Nice entri. Jangan putuskan tali2 doa. Doa terus, setiap nafas dan jantung yg berdetik sulami dgn zikir2. Salam caiyang. ciao...

    ReplyDelete
  2. wah dah cat rumah yer... mummy x sempa nak cat yang comel2... tengah busy...busy2 sempat blogwalking lagi ... heheh

    ReplyDelete
  3. "cat rumah" ni? dah lama la Mummy.. kan itu ari diorg bagi reminder, suruh tukar background before ari Jumaat sbb background yg lama tu dah expired dr list.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...