Thursday, July 29, 2010

Batu Pahat Yang Indah Nan Permai...

Saja nak buat entry baru untuk melupuskan n3 tentang racist2 tu........tak nak komen lagi pasal isu racist2 tu........ baik kita racing je lagi bagus .......... vromm vromm....... lama dah I tak merempit tau! Merempit a.k.a montoran......... jgn2 gear dgn break pun I dah lupa yg mana satu.

Itu la yg I tgh angankan ni......... nak racing dgn ibu-ibu anggun keliling Kashmir. Lepas raya la kan ya Mei and Anis and Hajah Illa? Eleh entah2 diorg pun tak baca blog I ni...busy memanjang. sesaja meluah perasaan kat sini.....hopefully ada la yg tolong sampaikan....... jadik tau kita makan ABC kat bus stand lama BP tu....... kan kita nak buat LADY PARTY!!!. Lama tau I mengidam nak makan kat situ....... punya la ibarat kacang lupakan kulit I ni....... padahal bus stand lama tu la tempatku berteduh dari hujan dan panas di kala turun naik bas gi JB masa memula hidup kat bandaraya ni.




Mee racun (gambar di atas) ~ memang terkenal di BP suatu ketika dulu....... memang sedap giler.. tapi sekarang ni even selalu ulang alik JB - BP........ macam terlupa plak dgn menu ni. Harap2 satu ari nanti I dpt makan lagi mee racun roundap ni. Dengarnya gerai tu dah pindah ke belakang K4 ke apa tah......... lupa plak la member tu ckp.

Ok la....... nak merapu pun malam semakin larut dan my IRP pun dah balik dari ngetehnya......... Maka, oh ya masa I dlm proses2 niat nak mencurik gambar dari Uncle Google tadi I discovered 1 website tentang BP..... (dan nak curik gambar tu tak jadik sebab terlampau cantikkkk YOU) Tengok la sendiri website ni.... tapi I pun tak baca abis lagi entah apa yg ada dlm tu... ada forum ttg makan2 di BP pun ada.

5 comments:

  1. wah,agaknya masa MM menjamu selera kat odean tu akak dah keje ataupun dah kawin kot..hihihi dulu akak pun sama suka makna makan ngan member kat situ..sedapkan aisbatu kacang dier..tinggi sungguh..alahai nostalgia sungguh..natsukashi desu!!bila balik kg pun tak sempat nak gi sana..asyik duk umah ajer.air hitam pun hamya lalu ajer sebelum masuk tol uwaaa!!!kita sama yer..kashmir tu parit opo yo ndok???

    ReplyDelete
  2. waaaa....jom rakan2 kashmir ku kita buat party kat kedai abc tu...wes kangen ni...

    aku no halnya nak membujangkan diri...khaira pun dah besar, dah boleh ditinggal.. cuma takut ayah khaira je yg x leh ditinggal...muahahahahaha...

    ReplyDelete
  3. KAK ASMA ~ ooo akak org BP ke? Laaa kisahnya. "Kashmir" tu apa? Wuishh....kg kami la kak yg indah nan permai..gunungnya yg tersergam, angin sepoi2 bahasa, kelapa sawit melambai2 bak Pergunungan di Kashmir..

    COMEI ~ Nanti sampai masa kita roger2 ya dgn ketua rombongan Cik Kiah kita si ANIS tu... tak dpt gi reunion SMKSM, kita berLADY PARTY je la kat kedai ABC...Mr. L kalau tak bleh ditinggal..bwk pun boleh.

    ReplyDelete
  4. nak itut....nak itut....nak jugak!!

    aku ni nama jer org BP tp minggu lepas aku hampir tak tau mana jalan nak g Kastam...huahua...rupe2nye jln nak g minyak beku tu...huhu...

    wong seberang... aku wong ngulu

    ReplyDelete
  5. BB.. tapi kitorg cuma nk makan kat warong je....sudi ke nak mencemar duli? :D

    Aku pun dh lama tak gi Minyak Beku...dh cantik agknya tempat tu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...