Friday, July 23, 2010

TUDUNG RAYA

I suka video kat bawah ni, bukan saja sbb msg yg beliau sampaikan ..... tapi tertarik juga pada gaya tudungnya tu.........lawaaa je kan dia pakai........ ya la muka dah cun kan.......pakai apa2 pun cantik.






Raya nanti, uoll beli la inner syria mcm ni pastu lilitkan dgn kain cebisan baju raya uoll yg tersisa2 tu dpd membazir. Jahitkan menjadi spt kita buat cekak rambut tu.. ikatkan pada keliling inner tersebut setelah memakainya. Kalau terus jahit cebisan kain tu pada inner lain plak jadinya sbb kain ela kita bukan jenis memeri mcm inner (inner selalunya dari jenis kain lyrca yg elastik).Ha... contohnya mcm kain ela spt gmbr di atas, sungguh padan kalau dikenakan dgn inner tudung hitam dan lilitan dari kain cebisan biru ini pastu lilitkan dengan selendang warna hitam kemilau2 labuci.... sungguh jelita kan. Tapi I memang agak elergi mengenakan inner2 yg terjual di pasaran tu, harga lebih kurang RM7 je, memang la murah dan menjimatkan.. tapi penjual2 tu tak menyelami dulu keinginan dan perasaan I....... sempit betul kat kepala I ni, sakit kepala dibuatnya. Ada sesetengahnya memang ok..... I pun ada stok 2,3 helai yg betul2 selesa...tapi nak jumpa yg betul2 selesa mmg jenuh la mencari. Eh... mcm la kepala aku besar sgt.......tak la......sedang2 je mcm uoll cuma I tak suka kalau sempit2 muat2 je kat kepala.......kepala I cepat lemas dan pening.

Sebut pasal sakit kepala ni kan..... uoll nak tau..... akhirnya I telah berjaya menemui penawarnya. I makan actal...... actal ni sebenarnya utk sakit2 dlm perut.....mcm gastrik.........tapi sebab my MIL pesan suruh makan, I pun makan la............ alhamdulilah berkat I mendengar kata orang tua, hehehe..... nyah terus penyakit tu dari mengganggu hidup I.

p/s : moral of the story.........dengarlah kata org2 tua.

7 comments:

  1. betul tu.. dr la nesihat org tua hehe

    ReplyDelete
  2. @Kengkawan ~ mekasih...ya, mereka lebih berpengalaman dr kita.

    ReplyDelete
  3. orang tua lebih banyak makan garam daripada kita...tu yang diorang tu tahu tu...kak sam beli tudung kat mana kat angsana ker...

    ReplyDelete
  4. Zaidah ~ Ha'a... kalau tudung memang Akak suka beli sama ada kat Angsana ataupun Giant Plentong..ada satu booth di Giant yg mmg Akak selalu deal dan beri layanan istimewa, tapi nampaknya semalam Jusco Tebrau pun dah ada buka satu booth tudung kat tkt 1 klu tak silap..maybe sempena nak posa ni kot.

    ReplyDelete
  5. petang semlam operasi kemas almari baju Mummy...heheh...'terjumpa' kain ela bersulam cam kat gambar tu..3 pasang...baru teringat masa gi Bandung dulu Mummy ada beli sampai la ni tak tempah2... rasanya akan ada penemuan2 lain selepas ni sebab tak habis operasi mengemas lagi...psst diam2 jangan bagitau daddy nanti dia potpet-potpet

    ReplyDelete
  6. cantik la kain blue colour kat pic tu miss mirror.

    ReplyDelete
  7. Mummy Gee ~ kain sulam Bukit Tinggi nama kain tu.. Mummy nii...main simpan2 kain ya. Wah! raya ni berpasang2 la jwbnya baju Mummy ya.

    Mumy Shane ~ ya mmg cantik, kalaulah ada org hadiahkan kain tu kat I...bestnyaaa... I buat kebaya labuh.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...