Sunday, August 29, 2010

AURA YANG KIAN TERASA....

Apa khabar anda? Wahh memasing............... busy buat kuih raya ya? Baju berpasang2, bonus berganda2......... raya nanti kalau tak bagi I duit raya tak tau la tu.... lagi2 kekanda2 I yg keja gomen tu.

Uoll jgn risau wahai kekanda2 I semua.......... I dah pun jumpa "feel" raya yg I kata hilang ditelan usia tu....... I jumpa kat kg......wahahaha..... menyambut puasa di kg lebih meriah, aura raya kian terasa..... sessi "menerai" baju2 raya pun telah bermula, bahan2 membuat kuih juga telah dibeli, orang "memunjung" pun sudah datang silih berganti (kalau tak faham maksud "munjung" sila rujuk kamus jawa) dan langsir raya di bilik I (kat rumah MIL) pun telah diganti... memang dah terasa dah kemeriahan raya tu.... tinggal menghitung hari je ni. Mari kita hitung sama-sama guna sempoa ni ya...

18 Ramadhan tolak 30 bersamaan = 12 hari je tinggal. Adik2 yg cukup puasa tu sila jerit YEY!!!!! RAYAAAA!!!!!

Ok la, uoll jerit la ya adik2.......... Auntie Mirror nak sambung tido.... esok nak sahur. Hari ni n3 tidak bergambar sbb sgt malas nk keluarkan hp....... tidak la sesak mana bazaar ramadhan di BP hari ni berbanding mula2 ramadhan tu.....tapi cuaca panass......jd sgt malas nk snap gambar.

5 comments:

  1. entahlah MM..satakat ni saya blom dapat feel @ aura raya tu...biskut raya satu pun blom 'ditunjuk' hehehe...cuma menbeli belah baju anak2 je...baju mamanya...hmmm ada la selai dua...tu pun dah dipakai ke sekolah..[hehehe raya kat kg halaman diterengganu, so mana org sana tau kita dah pakai baju tu kan?]..anyway, saya berdoa agar feel dan aura raya tu datang perlahan2...seiring dengan tamatnya bulan puasa..

    ReplyDelete
  2. InsyaALLAH "feel" raya itu akan dtg sendiri nanti NoorGie.. I doakan. Lazimnya kalau I, bila tak beriya2, nanti tiba masanya kita happy tak terjangka, klu exited sesgt jd sebaliknya pula ~ berckp berdasar pengalaman sendiri.

    ReplyDelete
  3. smlm aku tengahari aku gi tesco pastu gi maidin..lenggang je.. mcm x nak raya je...x meriah langsung...

    ReplyDelete
  4. hai Mei.. tapi kat BP mmg meriah giler Mei..lagi2 kat Jln Penggaram tu.

    ReplyDelete
  5. Betul lah MM...semalam disekolah, ade seorang kenalan datang bawak biskut raya dan kek lapis...huhuhu banyak yang dibawak, apalagi cikgu cikgi ni mulalah memilih kuih dan membeli....baru terasa sikit aura rayanya bila tgk biskut raya tu....dah masuk 10 hari akhir ni...baru feel nak datang agaknya

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...