Wednesday, August 25, 2010

DADIH SWISS ROLL yang lazat utk berbuka...


gambar : dari google


Salam semua....... kat sini I copy pastekan resepi Dadih Swiss Roll yg kawan I bagi hari ni..... Selamat Mencuba! Wa Ilal Likoq......

Si Qistina nak guna lappy ........ sian dia lapar.... nak berbuka sayang pulak sbb dah pukul 5 kan.... mlm tadi kami tak bangun sahur sbb terbangun pukul 6. So, I suruh dia main game utk hilangkan perasaan lapar/haus.

Bahan-bahan :

1. kek swiss roll
2. strawberi
3. kiwi
4. anggur
5. dadih ( serbuk beli kat kedai kek )

cara
1. potong swiss roll kecil-kecil dan susun dalam mangkuk kaca kecil.
2. Then susun swiss roll selapis, susun buah straberry + kiwi + anggur
3. letak swiss roll lagi...pastu ...buah-buah tadi...
4. susun sampai 3/4 mangkuk
5. pastu masak dadih ikut aturan dalam paket...
6. siap dadih...tuang kat dalam mangkuk kaca tadi....biar sejuk...
7. simpan dalam peti ais......
8. Utk menambah kejelitaan/kelazatan resepi ini... bubuhlah krim putar ke atasnya dan letakkan lah buah strawberry dan buah kiwi.

5 comments:

  1. sedapnyeeeee..

    buat orang terliur je..:p

    ReplyDelete
  2. hehe.. nasib baik buka page ni selepas dah berbuka.. looks delish!

    ENVEEUS.COM First Contest!

    ReplyDelete
  3. Hi Bella....hehehe....jgn lupa cuba tau!

    ReplyDelete
  4. bukan nanti kita buat..nanti miss mirror buat..adah nak makan je..hehehe..

    lalalala...:)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...