Tuesday, August 24, 2010

Tak Buat Satu Apa Pun lagi.....tiba2 tinggal 15 hari

Teka gambar!!! Apakah ini???
(Ingat tak zaman kita kecik2 dulu ada rancangan Tekaria?)


dodol?

SALAH!!!


..cream cheese yg sedang frust.... berbaring
di pangkuan buttercup yg juga frust...

Frust la Link.....sebab belum jadi kuih lagi..
Macam mana nak jadi kuih....
Nak beli acuan pun tak sempat nak keluar lagi...
Mahal giler acuan kat supermarket tu...
Sedangkan kat kedai bakeri 3 kali ganda murah!

gambar dari google....


RM18 sepapan.... my SIL beli RM6 je kat kedai bakeri..
dpt 3 papan (I meant 3 acuan kuih yg jauh lebih cun dan
bergerigi lagi!!!).



Sana sini orang semua dah cerita raya ya!... rupa-rupanya tinggal lagi 15 hari.... patutlah...
Pesal la I tak buat satu benda pun lagi ni??? Dah la this year ramai kengkawan yg janji nak datang rumah..... korang makan lempeng je la ya....


Kalau kurma banyak la.... I nak agihkan pada jiran tetangga I tapi
diorg tu kan non malay kan.... takut tak biasa plak
makan kurma... tapi diorg pernah bagi I kurma cina.. warna merah...


ni apa kes la upload benda ni plak? Tak releven langsung
dengan entry ramadhan... ya ke?

Oh.... nak cerita ni.... manfaat berpuasa....Banyak
benda telah berjaya dijimatkan secara tak sengaja...

SKII ni
dah seminggu tak terusik.... abih waktu tido dah tak menentu..
waktu bangun pun kan pepagi kala.... terus lupa
nak sapu kat muka....
Oh sangat menjimatkan.... sampai raya stok cukup lagi ni tau...
cream malam pun lama tak terusik... (eh entah kat mana
cream malam Olayku itu??! Sampai lupa dah kuletak)
semua memang tak terusik

Supplement pun tak abis makan... jamu pun sama...
wat penat je beli... asik lupa2 nak makan... tup2 dah malam...
tup2 pagi semula....terus lupa...
Sib baik waktu buka banyak minum soya dan susu...
at least dapat la gantikan supplement2 tu....

Agaknya kalau I ni artis botox.... nak cucuk botox pun I lupa gaknya...
Betul2 boleh jimat la bulan posa ni....
Tapi jimat2 pun.. kasut raya pun tak beli lagi....
entah apa la agaknya yg merasuk I raya ni...
Macam tak de perasaaan......






P/S :-
Khaira ingat... Khaira je ke yg nak suprise dgn Auntie MM, Auntie pun nak
suprise dgn Khaira tau!! Huhu... kena beli baju sehelai lagi la camni... biar suprise!!!






14 comments:

  1. beli kuih tunjuk je la miss mirror..kan senang..hehehe...tapi adah suka makan kuih buat sendiri lagi...

    bulan pose ni, sungguh jimatkan..hehehe

    ReplyDelete
  2. ADAH - good idea gak tu.. klu kuih tunjuk baik I beli kerepek2 je kan.. gula2, kekacang... lagi laris.

    But I still nak buat at least sejenis utk beri kenangan raya pd anak2.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. MMirror - Masa Sogo member sales tu, SKII treatment essence spend RM100 dpt voucher RM20, kira 20% off la. Botol besar Mummy beli cuma RM 179...

    ReplyDelete
  5. Mummy ~ Wah! Kita dah jadi duta SKII plak ya...hehehe.. Member2 semua beli kat Singapore, kata sale SKII gila2..kat JB ni tak pernah plak dgr ada sale (ke I tak tahu)... ni yg I rasa nak merajuk je ni.

    p/s : Merajuk2 pun dah abis berbotol2...apa kes tu? :D

    ReplyDelete
  6. klu dah penat n mengantuk memang zzzzz ajelah...lepas tu memang lupa semua.....

    buat banyak2 tau kak kuih...bleh kita datang...

    ReplyDelete
  7. ala ada 15 hari lagi...relexla..
    mlm raya pun boleh soping lagi...

    ReplyDelete
  8. ala ada 15 hari lagi...relexla..
    mlm raya pun boleh soping lagi...

    ReplyDelete
  9. ZAI ~ ya la tu nak dtg... ;)

    Comei ~ aku kan menantu mithali..mlm raya duduk diam2 kat rumah MIL... mana ada soping2 ni semua. :P

    ReplyDelete
  10. Betul lah MM, saya pon cam tak de mood nak raya..satu kuih pun belum 'tunjuk' lagi hehehe....tgklah mana tau dah tinggal 5 hari lagi baru mood dtg kot

    ReplyDelete
  11. i pon nk cr2 resepi br utk i bt weekend nty..

    ingt weekend nty nk bt cake..yuummmyyy!

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. NoorGie - u ni org yg ke-18 dlm survey I yg se-perasaan mcm I. Thank you2 sebab I ada gang...huhu..So, mari kita cari feel raya yg telah hilang tu Gie. Kita gi shopping raya ya!

    ReplyDelete
  14. MS BUBBLES ~ cake.. wow! sedap tu... anak bujang I pun dah merengek suruh I buat...nanti la klu rajin I buat gak kot.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...