Wednesday, September 1, 2010

Berbuka di Tanjung Puteri Resort

Lama betul tak makan kat sini............ last makan masa my birthday Januari yg lepas.... So, maghrib tadi kami berbuka puasa kat sini.


gado-gado kegemaran... dan rojak buah


Hidangan pilihan Qistina dan Shashal...
Qistina sejak berpuasa ni memang kuat makan...


Hidangan I untuk berbuka....


pelbagai kerabu dan menu2 kampung pun ada....

pelbagai dessert yg membuka selera....
hidangan ni paling mendapat tempat di hati kami 5 beranak...



biasa la.... kamera I ni kan.... merubah wajah I jadi
bentuk yg lain..... I tak rasa ini wajah sebenar I...tapi dah terupload kan..
malas nak delete..... kekanda I kalau rindukan I... ini la baju rayaku yg sepatutnya
I pakai untuk berkunjung ke rumah kalian...
tapi pasal IRP dah belikan baju yg lebih cun...
maka I pakai ler baju ni buat majlis berbuka posa ni....
majlis kebenda...... majlis 5 beranak je.

Kekandaku, message hang I dah terima tatkala I menikmati
kambing bakar cicah air asam tadi, ya la..... ya lahhhhh...
I beli sendiri je tudung Ain tu kat mana2....
sebab ko busy sgt la katakan....tadak masa nak gi PS tu.....
(kakakko beli tudung lembik tu kat PS..... kat Kashmir takde....
kat JB pun jarang ada.... hebatlah PS ni... mcm2 ada!!!)

p/s : Mari kita sama2 mencari Lailatul Qadar di 10 malam terakhir ini..... Me? Wallahualam.... tgh sakit perut sejak semalam..... gmbr2 di atas sebenarnya sekadar control cun je, dlm hati hanya Allah je yg tahu..... tgh tak sihat perut dan demam sikit.... demam tu berpunca dari sakit perut tu la.... Dr. kata bukan food poisioning tapi..... entah.... susah I nak explain....tapi ada melibatkan makanan yg I makan masa bukak posa beberapa hari lepas. Banyak sgt yg I makan sampai tak dpt trace apa yg menjadi penyebabnya.... tapi lepas ni mmg kena hati2 sikit bila membeli makanan...

11 comments:

  1. semalam pun Mummy buka puasa buffet kat luar, menu memang berbagai tapi yang mummy makan memang dikadar minimum... nasi sebijipun tak makan.. makan kerabu, buah2 dan mee goreng sikit... rasa makan x sampai RM5 pun... hahahah

    ReplyDelete
  2. Wah MM...seronok ye berbuka diluar...tapi nampak banyak sangat pilihan makanan...rambang mata dibuatnya

    ReplyDelete
  3. MM...dh sihat??

    i ni br blik dr home sweet home..
    sgt homesick skrg!

    i suke mkn buffet, tp i x suke org tamak kalau buffet..sgt annoying... :-((

    ReplyDelete
  4. MUMMY ~ I pun tak berapa mkn sgt mlm td sbb tak sihat... kalau tidakk.. after sholat maghrib mesti menyambung lg pusing keliling buffet tu.

    NoorGie ~ mmg rambang mata tp alhamdulilah I dah merasa semua yg I berkenan at least secubit.

    MS BUBBLES ~ dah homesick plak dah...takpe jap lg raya..cuti la puas2 kt rumah emak u tu.. amacam kuih raya yg u plan nk buat tu?

    ReplyDelete
  5. MS BUBBLES ~ u tanya I dah sihat ke belum? Tak sihat lg... entah apa tah yg merasuk kat perut I... bakteria tgh hesteria kat perut kot? hehehe...

    ReplyDelete
  6. x best kan kalau puasa2 ni sakit perut..berulang pegi toilet x??
    hope x laa, kang dehydrate plak u...

    biscuit raya, ha3..yg i bt 100% air tgn i...ade la 1 jenis, yg laen mak i yg bt..

    i prefer bt cake, senang..x payah nk ber tapa gentel2 kueh...

    ReplyDelete
  7. MS BUBBLES ~ tak berulang alik ke toilet..itu la Dr. ckp.. I bukan food poisining tapi ada sejenis penyakit lain yg my IRP ckp tp I lupa nak sebut semula.. (IRP yg deal dgn Dr tu.. I tak pegi pun).

    ReplyDelete
  8. oh..its good for u kalau x bt toilet as ur main bedroom..ha3,

    at least u dpt puasa...byk ni MM upload resepi..i nk try la bt kurma coklat tu..kalau ade kurma lebih..i ni malas tahap gaban nk gentel kueh, kalau nk adun2 kan ok la..i prefer bt kueh simple2 je, tp sedap..

    x sabar nk blik..homesick ade lg ni..xde selera nk mkn skrg..

    ReplyDelete
  9. Cuba la buat Ms Bubbles...I ingat pun esok I nak buat jugak la utk mkn sendiri, kurma n almond pun masih ada lg dlm simpanan. U nak homesick apa lg jap lg pun dh nak raya..raya la puas2 dgn emak nt.

    ReplyDelete
  10. bulan posa dah dekat ni kadang i gi buka posa kat Tg puteri dan puteri pacific...tp x leh selalu nnt pokai haha...ye la habis bawak satu rombongan keluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau selalu sgt pun nanti dah hilang plak keterujaan nk makan.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...