Tuesday, September 7, 2010

CHECKLIST SEBELUM BALIK BERAYA....

Older post ialah resepi kuih bangkit yg direquest oleh
seseorang... sila klik sini.

Nampak si Comei dgn checklistnya.... I pun nak buat checklist la takut tertinggal barang plak nanti..... susah2 sediakan berbulan.... kalau tertinggal naya je kena beli lain plak kat BP.

1) Baju2 IRP ~ dah packing... sehelai baju Melayu Teluk Belangga - butang dah bubuh. Kain sampin dah sediakan.... songkok hitam? Mana tah?

2) Baju2 I ~ sudah packing semuanya dlm beg merah.... ada sehelai lagi kena alter kat kg nanti.

3) Baju Ain ~ dia dah packing katanya. Tudung2 Ain dah buatkan, belum jahit tepi lagi..... (yoooo!!! I buat sendiri you.... siap tampal brand sendiri lagi ... wahahaha)..

4) Baju Qistina - pun dah siap packing......jam tangan barunya kena bawak!!! Nangis karang.

5) Baju Shashal - make sure kena bwk songkok kesayangannya tu...

6) Kuih raya utk MIL - sebijik kek yg telah ternoda , oohhh tak percayanya I boleh terguna perkataan ini????!!!!! actually insan2 kecil di rumah ini teringin sgt nak merasa kek yg I buat malam tadi... tu yg kek tu sompek sikit tu, nak buat byk dah tak sempat.......dan satu lagi sebalang kecil kurma Almond Coklat (resepi sila rujuk older post)..... sorry ya ibu mertuaku... halalkan saja segala kesompekkan itu ya Mum...



masih lagi dlm peti ais ni.... bagi melindungi kualitinya... wah!!

7) Kasut raya bebudak tu dan kasut buruk mamanya....jgn lupa.

8) Present utk bondaku dan MIL.

9) Angpow - sudah dipack oleh budak 2 org tu...


even dlmnya biasa2 saja....tapi ikhlas dari hati...
tiada unsur2 pilih kasih di situ.... sama rata utk
semua... tapi sbb AMsuda request nak lebih
I extrakan la beberapa sen utk dia mengatasi yg lain..
ala... lebih 2 sen je...
hasil duit BIOASLI tau ni, baru cash out last week.....
thanks ya En. Matsomherbs..
ko pun nak ke MS? Hahaha...

10) Bakul laundry utk kegunaan di rumah MIL.

11) Berus gigi, cleanser, cream mlm dan yg seangkatan dgnnya..... sila bwk ya Miss Mirror!!

12) Beg tangan.

13) Telekung!!

14) Handphone dan charger...

15) Bluetooth dan camera cikai...


Itu je......

7 comments:

  1. amboi2..

    haah la kasut tadi aku x letak ye... nanti aku hapdet... tu la dah tua2 ni selalu sgt lupa..nasib buat checklist...

    ReplyDelete
  2. klu tertinggal.. ko beraya pakai selipar jepun je la Mei..

    ReplyDelete
  3. MM..slmt hari raya..

    maaf zahir batin..

    take care!

    ReplyDelete
  4. MS BUBBLES - selamat hari raya maaf zahir batin utk you juga... take care!!

    ReplyDelete
  5. Yang penting kalian sekeluarga selamat di mana-mana pun kalian berada. Selamat Hari Raya Maaf zahir Batin.

    ReplyDelete
  6. Eh MM ade buat checklist gak yer..
    Kawe kalau nak balik kg lama2 sep for raya pon ade buat checklist awal then simpan dlm wallet. Mase nak balik nanti check smule checklist tuh..

    Anyway selamat pulang ke kampung, jumpa nanti di kg yer..

    ReplyDelete
  7. MS ~ Selamat Hari Raya MZB dari Sam & IRP sekeluarga utk MS & K.Ida serta anak2.

    SP ~ Checklist sgt penting, lg2 bila dah tua2 ni kan...takut terlupa byk perkara...Selamat Hari Raya MZB utk SP & family..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...