Tuesday, October 26, 2010

Berkabung 3 Hari 3 Malam.....

Dulu time kecik2..... bondaku sangat marah kalau kami beriang ria membuka radio kuat-kuat kalau jiran tetangga sedang dilanda kesedihan, apatah lagi kalau melibatkan kematian atau kesakitan...

Tu la yg I rasakan sekarang.....Terasa ingin "berkabung" dari berblog je rasanya.... tapi bukan sebab kematian.... ianya melibatkan kesedihan yang tak tertanggung oleh beberapa orang sahabatku mutakhir ini... Tragedi Oktober telah melanda mereka...(Status mereka di laman sembang popular itu mengiyakan). Wey.... apakah yg telah membuat korang asyik bersedih je mutahkir ini ha?? Penat aku berteka-teki....

Sedih sungguh bila I tak dpt sedikit pun "membantu" dlm saat2 menghadapi kepayahan mereka itu... I tepon pun tak diangkat.... maybe keadaan terlalu mendukacitakan hingga tak dapat membezakan bunyi telefon dgn bunyi hon kereta kot? Hahahaha... eh pehal aku ketawa plak ni??

Sedangkan saat I berdukalara.... merekalah insan2 yang menyapu air mataku.... cehhhh...

Jadi..... sbg tanda "perkabungan" atas kesedihan mereka itu, hari ni I cuma nak cerita apa yang I telah masak je.... tak mo crita yg grand2.... ala2 divas... itu kena KIV dulu!.... Lain kali je crita bila kengkawan I semua dah kembali normal...

Menu2 semua.... ibarat kata Cik Mat Gebu.... "Menu Berprofil Rendah..."


eh ni bukan menu... cuma nk crita kat MS....
(rahsia antara aku dan dia... pssttt MS.... ko pakai ni ke?)


ayam pedas - sebab apa I masak bendalah ni?
sebab teringat si Comei kata Mr. L pernah masakkan
untuk dia..... so spicy tapi sedap!




this is my fav.!!! Mkn dgn nasi panas mmg sedap!



Leek and macaroni....


p/s : Berkabung selama 3 hari 3 malam.... hari keempat dah boleh crita ala2 divas!!!

8 comments:

  1. miss mirror berkabung ke?
    *menu2 tu sgh menyelerakan la..lapar lagi say tgok pic2 tu

    ReplyDelete
  2. MummyShane - lately I kurang berselera.. tu je menu yg sesuai..

    ReplyDelete
  3. Tasbih moden tu beli kat mana? Penat aku kira guna tasbih biasa.

    Aku nak cari kat Karfourlah.

    ReplyDelete
  4. MS ~ la...aku sangka ko pakai yg tu? IRP belikan la... tak tau dia beli ktne... tp diorg kata Jln Penggaram byk...tp jenis yg berat tu kot.. yg ni ringan sikit....

    ReplyDelete
  5. ye la MM blog aku pun rasanya mcm dah berkabung je...sawang jgn ckpla..tebal berinci2...

    ReplyDelete
  6. MEI ~ musim org bersedih la kot Mei.. jadi aku kena ikut pesan mak aku.. "org bersedih jgn kita bersuka ria"...

    ReplyDelete
  7. ye la tiap2 hari aku baca paper ramai sgt artis yg berpisah... hari ni je 3 org yg aku baca.. sedih kan...

    nasib aku x jadi artis...kuang kuang kuang....

    ReplyDelete
  8. 3 org?? Aku belum baca paper pagi ni.. busy! Ya la..sib baik ko dah bukan artis lg Mei...syukur alhamdulilah.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...