Wednesday, October 13, 2010

Hari ni I "mencuri" lagi.....

I harap teman I, Mdm L (bukan MR. L roomate kesayangan si Comei tu ya!) menghalalkan hasil pencurian gambar si Erra ni dari koleksi peribadinya.... sebab I hari ni sangat busannn... busan you know..... blue tooth I yang I sayang dah ghaib 7 hari 7 malam.....

Memang pun this week I bukannya ada ambik gambar sangat pun.... nothing special to share... cuma kalau buat N3 tak bergambar macam tak best je la kan.... lain la I ni penulis hebat macam Tun Dr. Mahathir.

Apa kena mengena gambar di atas dengan kisah Tokoh yang I nak cerita ni.... actually gambar Erra ni diambik masa dia tengah pementasan teater Tun Dr. M. Muka Erra nampak cun sangat dalam gambar ni. Tu yg I curi tu... Setuju ke tak setuju kalau I kata dlm gambar ni Erra nampak lebih cun dan natural??? I kata cun sebab I tak secun dia... :P

Bercakap tentang Tun Dr. M ni..... I tertarik dengan riwayat hidup masa zaman-zaman mudanya.... Semasa dalam proses untuk menyambung pelajaran lagi beliau telah pun menunjukkan minat yang mendalam terhadap penulisan. His free time was used to write up political articles which he then sent to a few English language newspaper....ada la disebutkan dalam buku yang I baca tu artikel2 beliau... tak ingat la sangat.... then dapat duit dari usaha-usahanya itu. Wah bestnya bila berbakat dalam sesuatu. Time-time belajar pun boleh buat partime lagik! Orang kata, itu semua sebagai "bakat kedua". I ni tak tau la apa "bakat kedua" I? Bercermin kot??? hahahahha... Pasni boleh la bukak bisnes cermin juta-juta. :P


So, Uoll kalau memang dah berbakat dalam menulis blog tu teruskan la ya adik-adik... mana la tahu kan dari situ dapat diasah bakat. Cuma bezanya kita di zaman serba canggih spt sekarang ni..... proses tentu lebih mudah..... kalau berminat menulis novel....just teruskan usaha-usaha itu then sent via email pada penerbit yang memerlukan.

Teruskan mencungkil bakat kedua anda..... Jumpa lagi.

3 comments:

  1. Hilang Blue tooth tak apa, jangan hilang semangat.

    ReplyDelete
  2. Eh MS.. aku curi gmbr ni dari bekas anak murid ko...si L....

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...