Thursday, October 14, 2010

Status anda di FB menurut firasat cermin hikmat saya




Mirror....mirror on the wall!!!!!!!

Jika teman-teman menulis begini :

"sukarnya untuk memaafkan..."
Tafsiran saya : Hubby dia tengah buat hal kot?? Ish ishhh..... minta dijauhkan.. bawak-bawak la bersabar ya.... don't worry.... esok lusa pasti dia akan kembali ke pangkal jalan.

"Tetiba terkenang kisah lama...."
Tafsiran saya : Mesti baru terjumpa balik ex-bopren/gifren dia kat FB le tuh. Wah!!! baik2 tau!

"Hari ni saya B.O.S.A.N"
Tafsiran saya : Mesti boy friend dia tak on line.....cool girl... laptop dia tengah rosak la tu.


"Kenapa la nak sombong... masuk kubur, kain kapan jugak yang dipakai"
Tafsiran saya : Mesti tengah menyampah dengan boss kat tempat kerja la tu... apa punya berlagak la boss dia ni.... hmmm kalau aku jadi dia... aku cari je keja kat tempat lain.... Ehh... I pulak yang melebih-lebih.

"Mengapa kau suka kacau hidup aku???"
Tafsiran saya : Gaduh dengan ibu mertua ke???.. kwang kwang kwang...takut nak masuk campur!!!.

Kata Puan A, teman lama I..... tafsiran I selalunya jauh menyimpang dari kisah sebenar yang ingin disampaikan. Owh!!! Iyer ke??? Nak coverline ke? I kan dah banyak makan garam you!!

So, pesannya.... lain kali ask her directly jika I musykil dengan status yang ditulisnya...kekadang dia cuma tulis lirik lagu pun I dah salah tafsir hahaha.... I tengah practice jadi nujum pak belalang ni... tak boleh ke?

Tu la I ni... maybe sesetengah orang lain rasa "terganggu" dengan status yang meleweh yang ditulis oleh fren2 dlm frenlist mereka di wall FB.. lalu just ignore macam tu je without membacanya... or HIDE terus!!...tetapi TIDAK bagi I.... I pulak rasa sunyi kalau dalam sehari tak ada orang menulis apa-apa pada status mereka... even just say "Haiii saya sedang makan sambal belacan ni". That's enough for me... dan rasa "oh saya tidak bersendirian!".

Even I tak komen di status mereka... tak bermakna I tak membacanya... Thanks pada yang sering berkongsi ilmu2 berguna, berita2 terkini and video2 bermanfaat. I really appreciate it!


p/s : Maafkan I jika kadangkala tafsiran I memang jauh menyimpang..... :P

6 comments:

  1. akak, fie pun kadang2 suka jugak tgk news feed di wall. mcm2 ada. tp mls nk komen pun. jadi silen reader aje la. sbb komen skali, notifications bertimbun rasa menyesal plak. hahaha.

    ReplyDelete
  2. ko mmg terrer mentafsir...

    mmg apa yg aku tulis kat fb tu mmg betul maknanya...cuma org yg komen kat situ je yg x paham... hahahahahaha...

    ReplyDelete
  3. FIE ~ betul3... kdg nak click LIKE pun fikir 2,3 kali sbb tak sanggup nak layan notification yg menimbun. Tu yg jadi silent reader je tu.

    COMEI ~ org2 tu kena belajar ilmu menafsir melalui aku.. (cehhh berlagak plak ni).. Elehh dah tentu aku kenal ko dr hingusan lagi..so I can read what on your mind dear...uwekk :P

    ReplyDelete
  4. wahh..dasat ah miss mirror..leh menafsir org..hehe

    leh jadi nujum pak belalang nie...;)

    ReplyDelete
  5. ADAH ~ haha... kwn I ckp tafsiran I selalu menyimpang dari situasi sebenar :(

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...