Thursday, October 21, 2010

HAYATI SETIAP INCI RUMAH ANDA JIKA ANDA BOSAN

My MIL pesan.... kalau bosan...

"KITA KENA HAYATI SETIAP INCI RUMAH KITA...." So, sekarang Miss Mirror sedang menghayatinya....

...sedang menghayati mee hoon sup cendawan ini...
walaupun biasa2 saja... tetapi tetap menyelerakan si Shashal.



rindu dengan kehijauan desa.... menghayati ruang belakang rumah...
....pokok kunyit ini
mengimbau kenangan silam..

cekur ni belum sempat besar lagi I dah selalu kutip hasilnya...
sgt sedap menu berasaskan cekur...memang my favorite dari
kanak-kanak lagi.. hmmm tak tau la kenapa...


apa lagi yang ingin I hayati di rumah ini dengan penuh penjiwaan??

?
?



Oh... bunga yg kugubah sendiri ini... ada nilai2 estetika tak??
Mcm tak je kan.... takpe... belum penuh penghayatan lagi tu....
Just sembrono2 ala melepaskan batuk di tangga. Uhuks...
esok2 bila mood dah ok.... akan I gubah jambangan bunga yang
sangat MELETOPPPS....


hayati keindahan seni biskut tembikai ini...
jelita.... tapi kalau dalam tu berinti kacang...tentu lagi sedap!
Anyway... thank MIL kerana biskut ini...
dah hampir habis kami makan sambil melengkar2 depan TV...


So, what else you ask for? Semua yang ada di dalam dunia
ini indah2 belaka jika kita tahu menghayatinya...
So, jangan ditanya lagi sama ada I bosan atau tidak
tinggal seharian di rumah...

Segalanya bergantung pada apa yang ada di dalam diri anda!

8 comments:

  1. Oowh! JS tak penah bosan kat rumah...sebab belum sempat bosan dah jadi tarzan ngan perangai budak2 hehehhe

    ReplyDelete
  2. JS - I tau u sgt rajin kt rumah kan... menjahit lagi..

    ReplyDelete
  3. akak. cendawan kering tu memang fave fie. serius fie suka sgt sgt sgt. klu keluar mkn, amek calypot noodle yg lebih cendawan. haha.

    ReplyDelete
  4. Fie - akak memang suka...lg2 klu tambahkan dlm kuah speghetti alfredo atau buatkan sup yg pekat ala2 kat pizza hutt tu.

    ReplyDelete
  5. satu cadangan yang baik tu MM..
    saya pon nak menghayatilah setiap,inci rumah kalo bosannn

    ReplyDelete
  6. GIE ~ jgn lupa bawak pembaris tau! (nak tau berapa INCI dah dihayati..hehe).

    ReplyDelete
  7. MM saya bawak measuringb tape yang selalu tukang buat rumah guna tu..baru puas hati nak ukur hehehhe

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...