Saturday, October 23, 2010

ZERO NEGATIVITY DAY


Zero-Negativity-Day-The-15th

Wah 15hb??? Of course saya suka tarikh itu............ sebab my birthday juga 15hb kan.... Secara tak langsung dengan menyertainya anda akan ingat birthday saya selalu. ;). Jangan lupa hadiah birthday utk I tau..... tak susah.... GUCCI SUNGLASSES RM1k je.... (e'eh... tercakap plak... ingatkan nak cakap dlm ati je tadi).

Jadi apa sebenarnya Zero Negativity Day ini ya? Klik di
Zero-Negativity-Day-The-15th untuk join di FB. Thanks Izawati Ahmad.

Justeru itu..... mari kita sama-sama untuk selalu berfikiran positif dalam menjalani kehidupan di dunia ini mungkin dengan cara berikut -

1. Selalu berfikiran positif kepada Allah SWT dengan terus mendalami Al-Quran dan mendekatkan diri pada-Nya.
2. Selalu berfikiran dan berprasangka baik/positif kepada sesama manusia
3. Jangan sekali-kali memikirkan sesuatu yang negatif yang belum terjadi.
4. Selalu mengeluarkan kata-kata yang positif ketika berbicara
5. Jangan lagi mengeluarkan kata-kata negatif ketika berbicara
6. Berusaha dan berfikir yang positif sehingga dapat menghasilkan perkataan, pemikiran dan perbuatan yang positif.

Kalau dah susah sangat untuk selalu positif... apa kata hanya pada 15hb tu kita USAHA sehabis mungkin untuk melupakan niat mengeluarkan status2 negatif sama ada di wall FB mahupun di blog.... break sekejap untuk menjadi orang yang palinggggg positif. Begitulah matlamat utama page ini. So kalau 15hb tu rasa nak negatif je... kita tundakan pada hari esoknya... :D..... masalahnya I ni selalu lupa tarikh... hopefully admin akan selalu ingatkan I ya!


p/s: Tetiba I jadi positif pulak kerana menulis entry ini.... miracle kan!!! So, anda bila lagi...


2 comments:

  1. wah, nak birthday present gucci sunglasses yek? i bagi petaling street punya jelah ye. hehe

    thanks for the promo. truly apreciate it.

    ReplyDelete
  2. IZA ~ sama2.... Petaling Street pun ok je...yg penting dari hati. :)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...