Friday, November 5, 2010

Blog Isteri TIDAK Dicurangi Pasangan....


Tetarik dengan penulisan di bawah ni sebab ada unsur2 positif di dalamnya... dicopy untuk renungan insan-insan yg terluka hatinya.... Uoll tahu tak... kekadang ada readers masuk blog I ni atas keyword : "Blog Isteri Dicurangi"....   Ini bukan blog isteri dicurangi Darlinggg.... nauzubilahiminzalikk.... tapi kalau u nak tip untuk gembirakan hati kerana dicurangi, insyaAllah I akan usahakan.... baca ni ya...


"Mengapa pula kamu merasa bergembira terhadap sesuatu yang kamu dapatkan, padahal kematian akan mengakhiri semuanya itu? Maka ketahuilah olehmu, bahawa keluh kesah ketika ditimpa musibah itu tidak akan dapat mengembalikan apa yang luput dari dirimu dan keluhan itu hanya akan menggembirakan musuh-musuhmu, bukankah musibah itu sudah merupakan kepastian daripada Allah? Justeru, persiapkanlah diri untuk menghadapi hal itu. Di samping itu seseorang yang mengalami musibah perlu agar berterusan berdoa dengan yakin akan pertolongan Allah."

dipetik dari : Berita Harian On line ~ Usah Resah Hadapi Musibah ~ klik untuk artikel selengkapnya.

I terbaca kat satu forum hari tu..... kisah ini berlaku di barat (of coz la di negara barat.... kalau kat Malaysia mesti kecoh je kan). Kisah isteri yang setia.... then entah macam satu hari tu tika dia balik ke rumah... didapati ada sehelai (ala yg perempuan pakai tu la....segan plak I nak sebut) di atas katil biliknya.. yang pasti bukan miliknya... Si Isteri ni pun geram la kan dan sangat kecewa kerana dicurangi suami... memang sampai ati betul suami dia ni.... ish ishh...

So..... dipendekkan cerita... sbg memenuhi tuntutan kata-kata :

"Let your misery become your ministry"

so.... si isteri tadi pun membida la "benda kecik" tersebut di e-bay.... dan akhirnya mendapat bidaan yg agak tinggi.... gitu la ceritanya....

Tapi itu kisah di barat.... Kat sini ni.... agak2 kalau ada orang nak jual benda kecik yg recycle macam tu ada orang nak beli ke? So, kalau uoll ada terjumpa lipstik ke... earing ke, emas sebungkal ke....yang tertinggal kat kereta hubby tu...jgn kecoh2... terus je bida di E-bay... kot-kot la kan... dikumpul-kumpul boleh beli sebuah kereta. :P.......








4 comments:

  1. hahahaha...

    boley earn money plak kan!!
    positve habes!

    by the way MM, smlm i kantoi kan bf i ade flirt with someone else ..i x kecoh2 mls nk gaduh2, plus i fikir, penat je i nk gelabah2 bagai nak rak..

    i mmg la benggang, tp i senyap je..kate nye die main2 je dgn perempuan tu..hahaha, boley plak kan!!

    xpe la, mls nk pk panjang2...x fun langsung..so fikir something yg best! :-)

    ReplyDelete
  2. MS BUBBLES - lahaii siannya. Abih mcm mana skrg? Sabar ya... ish ish ish..

    ReplyDelete
  3. i ok je..mcm cool je ape sal tah,mayb sbb bf je kot. bkn husband!

    susah dh kot nk percaye lepas ni..
    bf i admit kt dat girl die ade partner..tp minah tu boleh layan plak..pastu i sound je die kt sms..

    lelaki mmg x cukup 1, but then u x payah la nk test market u..
    boley x i flirt dgn bapak u??

    ayt msti mau kurang ajar ckit maaa..
    hahahah, i blame both sides..kan2??

    ReplyDelete
  4. abih dah break la kiranya ni? takpe la tu.... pasti ada hikmah di baliknya. InsyaAllah.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...