Wednesday, November 10, 2010

Budak tu la punca blog I tak jadi glitteratti lagi...

Budak mana ya??? Nanti I crita... dia la punca angkaranya... :( Sekarang ni nak crita dulu tentang blog2 yg I dah gi blogjogging satu hari suntuk ni untuk bagi semangat kat uoll termasuk la I sendiri... hahaha... macam gila duit je I bercerita kan... takpe la.... alang2 ngeblog kan???....

Heee seronok tau membaca berita2 gembira mereka tentang Dato' Nuff mereka. Ada yg dapat RM90.... RM50.... RM7,000.00.... Wah!!! Tahniah ya... I tumpang gembira.... Ada yg dapat 20BE, 5 BE, 8 BE.... dan macam-macam lagi. Pendek kata, hari ni berblog walking asyik terserempak dengan blogger2 yg tengah kegembiraan. Tahniah.... tahniah sekali lagi. Di samping mengejar2 duit sekalipun.... jgn lupa... teruskan memberi informasi berguna di blog anda.... terutamanya resepi2 yg lazat.

Oh ya.... pasal kes tak glitteratti itu ari.... Dato' Nuff dah bagitau I tadi.... (maybe dah lama dia post tapi baru ni I cek my mailbox). Puncanya itu ari.... my girl la.... ala bukan salah dia pun.... I yg paksa dia bubuh iklan nuff tu kat blog dia setelah mengambil kira potensinya dalam penulisan... I saja nak bagi dia semangat, then combine account dgn I....pastu terlupa plak....syarat2 utk glitteratti ialah : blog tu mesti aktif... dan at least ada 1 visitor dlm sehari...

"Your status was affected because you had a blog **************** (URL blog anak I tu la).. that did not contain Nuffnang ads in it." Gitu la critanya....

Aduhaii.... kusangka la semuanya berpunca dari lip lap liplap banner yg I masukkan kt blog I tu ari.... dah penat2 I "pretel" semuanya baru arini tau jawapan....(sila rujuk kamus Jerman apa maksud PRETEL ya.... something like plucking out)...

16 comments:

  1. a'ah awal2 blogging dulu pon cm tu la konon nk ada due tige blog dibwh 1 nuff...sekali yg lg 1 kurang akti trus en. nuff xmskkan iklan sgt..BE pon xde....huhuhu

    ReplyDelete
  2. ayu pun sama. suka kawan2 dpt be beriban2...
    tapi, be ayu dh lama lari

    en nuff dah lama cabut lari

    ReplyDelete
  3. hurm....cane nak add nuff ni eh?leh ajar x? =)

    ReplyDelete
  4. SUMPIT - oo gitu ya? I baru tau..

    AYU - terlalu suka kan...sampai terasa diri yg dpt riban2 tu..

    NURHIDAYAH - U sign up dulu...(klik kat tepi blog I ni ada Nuffnang tu.. you boleh register kat situ.. nanti ada step2 yg dia suruh buat).

    ReplyDelete
  5. Yg aku pelik pulak 2 bulan ni, tak naik2 pun sen tu

    Puan MM tu, cara mengatasinya macamana? Buang Blog putri puan tu lah ya?

    ReplyDelete
  6. ya.. aku buang blog budak tu...terus mlm tu jugak dia glitteratti semula.

    Ko punya sen tak naik2 ke? Aku nmpk mcm ko dah dpt BE je tu.. Dutch Lady...mcm mana plak bleh tak naik2? Nanti aku buat kajian lagi...(nt kita diskus kt FB ya bila free).

    ReplyDelete
  7. owhhh mcm tu ker....MM, dia akan effect jugak blog lain walaupun blog lain aktif eh? hurmmm

    ReplyDelete
  8. NUR HIDAYAH - oo ya ke? Ok la u tunggu ikut yg diarahkan... U pun dah biasa dgn adsense kan..tengok pun u dah ada google adsence kt blog u tu..means nanti u tak dpt GLITTERATTI..cuma sbg ahli biasa je..

    HANY - ha'a rupa2nya.. so, arini I buang semua blog2 I yg tak aktif..tinggal blog ni je yg I ada...mana tau boleh menambahkan jumlah BE..hehe..

    ReplyDelete
  9. huwaa....mane de biase...bru je add td adsense tu...patu dh kne reject plak.. =(

    ReplyDelete
  10. seronok gak tgk bloggers yg dpt wang byk...

    ReplyDelete
  11. NUR HIDAYAH - dah kena reject plak? ya ke...takpe la...cuba plak Nuff ni.

    LIP - memang seronok.. ibarat mcm our sibling yg dapat je kan..

    ReplyDelete
  12. mumun pun kene mcm nine jugak aritu..
    sebab ada 1 blog yg tak aktif..
    terus mumun delete..
    bape byk mesej la bg kat cik nuffnang tu hehe

    ReplyDelete
  13. MUMUN - tak sangka plak itu syarat2nya ya.. now baru tau.

    ReplyDelete
  14. dah lama ghiler fie x check nuff. berbulan bulan bulan. perghhhh!

    ReplyDelete
  15. Fie - baik cek skrg.. kot2 la menimbun2 RM..hehe..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...