Friday, November 12, 2010

Dunia Blog Yang Indah Dan Pancarobanya....

Sikit ke banyak ke... kalau dah bernama "present" dari cik abang..... I menerimanya dengan gembira.... ni ler extra present dari IRP untuk I semalam atas sebab..." Miss Mirror dah jadi ibu yang baik" kata dia... hehehe... thanks Ain... kerana Ain... Mama pulak yg dpt present.

"Thanks kanda and anakandaku!!!!"


Jangan salah sangka dengan calculator tu... saja bubuh situ sebagai batu pemberat tika nak suruh baucher2 tu posing.... kalau tak berterbangan la jawabnya kertas2 bergambar RM tu ditiup angin kipas yg macam ribut kat syiling rumah I ni.

Buat temanku yang mula berjinak2 dengan dunia blog (maybe sekarang tengah berhempas pulas belajar mengupload pix agaknya - tutriol I dah buat kat n3 semalam ya cik puan)... eh... aku nak cakap dengan ko ni... Nak jadi blogger... hati kita kena kuat... (Wah... macam serious je bunyinya... hahaha)...

Betul le I cakap ni... I bukan talking nonsense.... sebabnya bila berblog... cabaran kita ialah :

1) Anonymous - so far, I tak mengalami problem yg serious sgt la pasal Cik Anon ni... alhamdulilah...

2) Follower - kemungkinan yg dihadapi... kekadang jumlah bertambah... kekadang makin mengurang... Kalau tetiba mengurang, jgn kita bersedih hati... kita kena fikir positif... maybe org yg follow kita tu dah delete accountnya, maybe org tu dah banyak sgt yg difollownya, maybe kita suka sgt mengupdate blog lalu menyemakkan dashboardnya.... dan mcm2 lagi la... tapi senang crita.... tak usah pikir sgt sampai menyesakkan kepala kita...

Eh teringat I sorang kawan I tu bersedih hati sebab kawan dia mengremove dia dari frenlist FBnya... seharian menangis.... Ya la... memang ler sedih, maunya tak sedih sebab tak tau apa punca tetiba diremove..... rasa terhina pun ada.... penat dah dia muhasabah diri.... lalu I menasihatkan dia...

"Wahai sahabatku... jangan la kau bersedih hati... bukankah dalam doa-doa kau terhadap Illahi, kau mungkin ada menyebut... "Ya Allah ya Tuhanku....jauhkanlah aku dari musuh-musuhku".. mungkin ini adalah petanda Allah mengkabulkan doa kau dan kau pulak tak sedar rupa2nya orang yg kau sanjung itu la rupa2nya musuh kau (musuh dalam selimut). Sudah la tu.. kau pun bukan mintak belacan dengan orang tu.. yg kau nak bersedih sgt macam mati suami tu pasal??".

Eh apa yg I bebel pjg2 pasal emosi ni?? Astagfirllahalazimmm...... tadi janji dgn kawan I nak cerita pasal dunia blog dan pancarobanya.... tercerita kes lain plak... apa kata uoll je yg tolong tambah2 - APAKAH PANCAROBA DUNIA BLOGGING ni? Silakan ya... jgn malu2.... Thanks in advance. Nanti kalau idea I dah mai baru I tambah2 lagi di lain entry... skrg ni tgh dok pikir.. nak kutukar dgn apa la baucher Jusco tu sbg barang kekal?

8 comments:

  1. Cabaran paling utama idea dan kerajinan yang selalu on & off...

    ReplyDelete
  2. JS - tapi idea JS selalu mencurah2 dan sedap dibaca.

    ReplyDelete
  3. adehh...ke lain plak miss mirror bercerita...hehehe

    update lain la pasal title tu...menarik...hihi..

    nk dengar pendapat miss mirror...ekekeke

    ReplyDelete
  4. ADAH - kira ok apa dh bg dua contoh pancaroba tu.. yg lain2 nt update kendian.

    ReplyDelete
  5. dulu penah dpt voucher jusco gak.. pening kepala nak habiskan.. last xtau nk watpe aku beli mknana je ngn voucher tu.. haha.. aku mmg x pndai sopink..

    ReplyDelete
  6. HEIDI - tak pandai shopping? Meh I tolong shoppingkan.. ;)

    ReplyDelete
  7. cabaran jadik blogger nie bila blog dah bersawang n M nak update...macam mana tu yer...

    ReplyDelete
  8. ZAI - ha itu la masalah beratnya tu kan.. silap haribulan klu ditinggal lama blog pun ghaib.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...