Saturday, November 6, 2010

RESEPI LEPAT LABU


Nak turun ke dapur.... nak buat lepat labu... aritu nampak sapa ya makan? Kak Rima Rashidi dan baru2 ni Mummy Gee kot makan... tu yg I ingat nak buat..... dah dpt dah resepi tadi... lebih kurang macam ni...

RESEPI LEPAT LABU

labu dalam separuh bahagian
1 cwan tepung
1 cawan santan
1 cawan kelapa parut
2 sb gula
sedikit garam

Cara

rebuskan labu yg telah dibuang kulit - toskan
campurkan gula dan lenyek
masukkan tepung sedikit demi sedikit
masukkan santan, bubuh sikit garam
bubuh pada daun pisang, masukkan inti (kelapa parut)
kukus 1/2 jam

5 comments:

  1. nak gak lepat labu...xpenah try lagi...

    ReplyDelete
  2. Ieida/Adah - memang sedap...dah siap pun... tapi resepi yg dibagi ni mcm lembik sikit la.. klu tepung tu lebihkan sikit lagi, then bubuh inti kelapa, lagi kick kot..

    Tak sabar nak makan ni.. jom!!

    ReplyDelete
  3. waaa beshhh, hany slalu mkn lepat pisang ngn ubi jer, xpernah lak labu

    ReplyDelete
  4. HANY - resepi ni tak berapa ok la Hani... nanti I nak google lagi... I nak yg mcm Rima Rashidi makan kt FB tu. Nmpk mcm sedap je.. resepi ni td lembik sgt la.

    ReplyDelete

Terima kasih atas segala komen yg ditinggalkan...inshaallah Puan Mirror akan membalas kunjungan anda bila berkelapangan.