Tuesday, November 30, 2010

Mengapa Kita Perlu Memfollow?


Baca bismillah dulu..... then sebut.......Buaya... biawak.... gajah lalu lalang layu (ulang laju2)....

Hmm failed... Cakap BM pun dah failed ni macam mana ya? Itu kira ok kan sebab membaca... tapi kadang menulis pun failed (macam I ni la)...

Mari kita muhasabah diri sekejap.....Kita perhatikan blogger-blogger terkenal menulis.... indah bahasa mereka tersusun kan....Macam kita bercakap face to face dengan mereka. Tak kira la mereka guna bahasa apa pun.... bahasa rojak mahupun BM penuh... even singkat dan ringkas penulisan, tapi sedap dibaca....sebab tu la traffic riban-riban (kot)... tak menjemukan dan yang pastinya tak gedik...... uhuks2.... terbatuk2 lagi. Bila sebuk gedix je rasa nak terbatuk plak.


Mari MENGGEDIX sebentar!!! Dah... dah.... pegi terus pada tajuk... Mengapa kita perlu memfollow??


selalu nampak benda tu (hay yg bergulung kat belakang
si shashal ni dlm FV je...tetiba aritu kat depan mata..
tu yg j*k*n sikit snap photo ni..



Once kita dah DECLARE jadi blogger....Kita memang perlu memfollow blog blogger lain ya adik-adik cumil sekalian... (kot la ada yang tak suka memfollow)... bukan la apa.... sebenarnya banyak informasi berguna dari rakan-rakan blogger... cari blogger yang dah ada cop di dahi mereka "information centre" then klik follow......gerenti adik-adik tak perlu lagi baca paper.... khe3......

OOo.... tak tau nak cari cop tu? Usha2 dulu.... tengok pada entry mereka... kalau rajin update.. agak kepoh sikit..... ha "information centre" la tu.....

Tapi kan..... sangat mengecewakan la sebab sepulangnya I ke Malaysia... I baru dapat info pasal BPM..... itu pun dah tinggal vote utk final.. macam takde pun blogger2 "information center" ni bagitau kat I pasal tu? Bukan la I nak join (I sedar la siapa diri I kan.....sob sob sob..... T __ T ) tapi at least la kan... war-warkan la pada blogger2 semua.... I boleh calonkan teman-teman blogger I....

Pasal topik "ketuanan melayu" tu pun I hanya terbaca di fanpage... pastu 2,3 arini baru teman2 bloger mengulas....

Ok la adik-adik manis... teruskan memfollow blog2 kepoh di luar sana... supaya anda lebih banyak dapat info, nak curi idea ke.... hehe.... lagi kepoh mereka itu lagi la bagus untuk difollow... supaya lebih banyak info yang uoll dapat...

Gajah lalu lalang layu (100 kali).... dah fasih belum??? Nak hebat.... kena fasihkan lagi....










5 comments:

  1. hahaha....

    aura holiday still fresh lg MM..
    i skrg mls nk update..
    xde story kot, or mayb feeling aje yg berubah, dlm hati i nk je off blog i tuh..xde yg membina..i pon mls nk BW..

    ReplyDelete
  2. la jgn la camtu... apa kata u buat "penghijrahan"... org tua kata "bawak tanah".. buka buku baru.. lembaran baru... dah jgn sedih2, esok bangun pagi jadi Ms Bubbles yg baru..

    ReplyDelete
  3. la jgn la camtu... apa kata u buat "penghijrahan"... org tua kata "bawak tanah".. buka buku baru.. lembaran baru... dah jgn sedih2, esok bangun pagi jadi Ms Bubbles yg baru..

    ReplyDelete
  4. suka baca blog orang seronok...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...