Thursday, December 16, 2010

Entry 10 Muharam...

Malam tadi kami balik Bee Pee kejap..... MIL suruh kami balik... pastu pagi tadi kami bergegas semula ke JB.... abih... cik abang I keja kan...

Langit kelabu... menandakan hari nak hujan waktu dlm perjalanan balik ke taman perumahan kami tadi... tapi nampaknya tak jadi hujan..

Malam ni I cuti masak.... sebab telah dibekalkan beberapa menu di bawah oleh MILku... ada yg tak tahu lagi apa itu MIL?? ... MIL = mother in law.


bubur lambuk... MIL hantar seperiuk ke surau malam tadi...







Dua ni kegemaran I... sambal siut kering (entah kenapa dipanggil siut pun I tak tau la.....
maybe ada sejarahnya tersendiri la kot) dan jagung rebus..

Thanks ya MIL membekalkan semua-semua ni... Takyah anakanda masak... arini sebenarnya nak mengemas rumah habis-habisan...

5 comments:

  1. hany semlm mkn jagung rebus...hehehe sonot tak yah masak ye mm....

    ReplyDelete
  2. first time dengar nama sambal siut kering...

    ReplyDelete
  3. HANY - ya sungguh seronoknyaaa....yey!!

    ADAH - I pun kenal sambal siut kt kg MIL I je...

    ReplyDelete
  4. Hai...saya dah add list blog ini dlm senarai pencarian 10 header blog tercantik..hehe

    jangan pula utk join contest dibawah ini ye:-

    Terbaru: Percaya tak yang korang boleh dapatkan 15 ribu visitor seminggu?Tak cara main baca ini!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...