Wednesday, December 8, 2010

Jika Kerajaan Malaysia Berura-ura Menyekat Facebook

Sumber : di sini.

Baru ura-ura saja kan.... Tapi jika ianya benar-benar ingin dilakukan, hopefully bagilah information awal-awal supaya kitorang standby... keep me posted ok! at least memberi peluang kita menyalin contact number kengkawan yang telah dapat dijejak semula. Bukan tugas sehari dua I dapat menjejak mereka semula. Ini pun masih dalam proses mengumpul lagi.

Mujurlah kita ada blog... at least jika apa-apa berlaku, masih ada satu alternatif lain untuk terus say hai-hai....

Sekarang ni memang la tak rasa apa sangat kan.. sebab belum berkuatkuasa lagi.... lalu dengan takburnya eksyennya terdetik di dalam hatiku "Ah takpe la takde FB pun...." tapi orang tua kata (sering "orang tua" mendapat credit jika ingin berfalsafah... * _ * ....padahal falsafah ni pun tidak kutahu dari mana asal puncanya)... sila hayatinya dengan penuh romantik dan keinsafan... terjaga di awal pagi begini membuat kurasa terinsaf bila membaca kata-kata puitis sebegini.... sila jangan menangis....

Mungkin benar.... tatkala kita kehilangan barulah kita menyedari...
Mungkin benar.... saat kita terluka barulah kita mengerti...
Mungkin benar.... bila kita rasakan rindu yang sangat dalam barulah kita tahu seberapa besar makna dan erti seseorang itu bagi kita..



Ini adalah FB akaun I yang terbaru (akaun ketiga).
Oh.... apakah nanti I akan rindukan Fbku? * ___ * Kita tunggu dan lihat ya...

8 comments:

  1. masalah terbesar aku.kalau takde facebook.mcm mane nk log in Gengblogger.^_^

    Terkini: Selamat Tinggal Sayang | Sory! Bukan Salah Aku | Terlebeh 20 Minit Je

    ReplyDelete
  2. ya tak ya jugak ya... akak tak terfikir plak tadi... twitter boleh kot..

    ReplyDelete
  3. nak reg geng blogger mmg kene ade fb ker? klo xde x bleh ker? abestu klo org xde fb camne.. =.=

    ReplyDelete
  4. a'ahlahh gb kena ada fb ... cm ne nih kalau tiba tiba /.... NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! btw tuan belog ,thanks sbb link kan ke blog saya THANKSS :P

    ReplyDelete
  5. nak sekat FB la nak sekat internet la... ntah apa2... nak back ke zaman dulu kala kut nak communicate kena hantar msg ikat kat kaki burung...

    ReplyDelete
  6. umm hany ok kot tanpa FB, tapiii tanpa BLOG>...owhhh no no no...

    ReplyDelete
  7. @Shafiq ~ Klu org takde FB, ping je kat innity nuffnang pun berbaloi jugak traffic.

    @Fadhilnaafifah ~ oo itu blog awak ya? Nak kena bg I pengeras nih.

    @Zai ~ mari kita fikirkan cara lain utk berinteraksi dgn kengkawan.

    @Mummy Gee ~ mari kita bisnes jual merpati plak ;)

    @Hany ~ betul3... jgn blog pun disekat udah ler..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...