Tuesday, December 14, 2010

Lupa.... (ini entry orang sedang hilang ingatan...takyah baca pun takpe)

Pesal tah I boleh jadi pelupa sangat? Puas I google search kat blog I ni..... tapi macam tak menyebut pun perkataan tu...

Sapakah gerangan yang bertuah boleh tolong ingatkan? Rasa-rasanya I macam ada cakap dengan Comei pasal ni... nanti nak tanya dia la...kot-kot dia ingat. Tu pun kalau dia memiliki kuasa ingatan yg sangat tinggi dan kuat! Memang tabik spring la kalau dia ingat. Nanti I belanja dia makan ketiwol... :D

Tu la pasal..... ada blog sebenarnya sangat berguna..... Tapi dlm kes ni macam tak membantu langsung. Ke I tulis benda tu dlm label RESEPI?

Nak kata I banyak termakan semut tak la jugak.... makan tongkeng ayam? Oh dah lama tak makan dah..... tapi napa la tetiba jadi pelupa sangat ni...



Tolong.... tolong!!!

Sapa la yg I nak minta tolong ni ya? Dah berapa hari sebenarnya?


?

?

?



Tinggal berapa hari lagi sebenarnya I kena habiskan bayar utang puasa? Itu la persoalan I sekarang? Tapi langsung lupa.... blank!

Macam I ada tersebut perkataan ini "hari ni aku lega sebab dah boleh makan semula".... tapi kat mana tah?

Eh uoll...... I nak cerita ni.... Sebut tentang lupa ni kan... ada orang pesan dengan I tau.... Entah la betul ke tak...kalau tak betul... orang tu la yg tak betul bukan I ... hehehe mari kita ber" lol ".

Ceritanya begini.... kan ada sesetengah orang yg nak lupakan bekas kekasih, bekas isteri nak lupakan bekas suami, si anak rindukan ibu.... then they all gi mintak air penawar biar lupa dari orang-orang yg pandai (mengubat) dengan niat untuk melupakan semua tu dari kotak ingatan.... Tapi... yg tak bestnya kan uoll, si polan ni kata... ada site effect semua benda-benda tu nanti... silap aribulan, lambat laun org tu akan jadi orang yang lupa-lupa sentiasa. Masak lupa letak garam, orang dah bayar utang kata belum bayar dan bla bla bla.... (agaknya gitu la kot jadinya... hehe........).

Entah la betul ke tak cerita ni... Tepuk dada tanya selera... I sedang sangat-sangat kesal ni sebab blog I langsung tak membantu menjadi diary yang baik.... pasni terpaksa la tulis diary kat buku garis satu anak I je la lagi bagus. Tentu sangat membantu.

10 comments:

  1. kalau la boley lupe kan benda2 yg x best..kan best

    hahahaha

    ReplyDelete
  2. Ms. Bubbles ~ Hi! Where have u been?

    Betul3.. I pun suka klu ada doa2 tertentu utk tujuan tu. Kalau u ada terjumpa nt jgn lupa share ya ;)

    ReplyDelete
  3. umm pernah dgr gak psl berubat utk bg lupa tuh, tapi xpernah lak dgr ade side effect..hurmm betol eh ada side effect?

    ReplyDelete
  4. HANY - tak tau la betul ke tak.. tu la I tgh buat kaji selidik ni.. hehe.

    ReplyDelete
  5. Kata dah banyak minum madu...?

    ReplyDelete
  6. MS ~ belum cukup BANYAK... stok2 yg ada dah ada yg tempah.. jadi utk mkn sendiri kena order dr supplier lg, maybe next 2 weeks..ni pun si Qistina suka sgt.. pagi2 mesti cari.

    ReplyDelete
  7. wei aku x ingat le ko cuti berapa hari tapi ko pernah sebut masa puasa 6 tu... ko kata..esok dah boleh raya...lebih kurang mcm tu la..

    lagi pun ko punya blog ni susahla nak cari yg lepas2nya entry... pening aku ko label2 mcm tu...kan senang kalau ikut bulan & tahun... senang nak cari..

    sori terlebih komen lak...

    ReplyDelete
  8. Mekasih Sar... tu la.. sib baik tau aku ada tercerita dgn ko. Klu mcm tu... bermakna aku dah settle selama 6 ari la... bakinya nanti aku tolak je la.. Yes yes... tak sia2 aku ada kwn mcm ko! Briliant!!

    Ooo label2 mcm tu susah ya? Entry2 "ikut bulan" aku dah tanggalkan sbb kononnya nak rampingkan blog. Nanti la senang2 aku nk "renovate" apa2 yg patut. Thanks byk2 ya.

    ReplyDelete
  9. kadang-kadang lupa gak perkara penting..tapi tang duit ingatlah pulak. sabar ajerlah

    ReplyDelete
  10. Kak Ina - yg tak best tu bila apa tau.. bila time nak khusyuk solat baru teringat benda2 yg kita lupa tu.. tak patut kan.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...