Friday, December 17, 2010

Maksud "An Open Relationship"..... (18sx).


Ooo ya ke? Nasib baik status I di FB : "Married".... Dulu I pernah heran... kenapa ada sesetengah isteri yg "masih berkahwin" tetapi menggunakan status -" An Open Relationship" ?? Dlm fikiran I masa tu.......... "tengah gaduh dengan suami ke hapa makcik ni?? boleh plak sesuka tukar status?".....

TAPIIIIII malam ni I lagi heran bila baca keterangan di bawah :


Dipetik dari wikipedia:

An open relationship is a relationship in which the people involved agree that they want to be together, but in which romantic or sexual relationships with additional people are accepted, permitted or tolerated.





Maksudnya :

Open Relationship ialah sebuah hubungan di mana mereka yang terlibat setuju yang mereka mahu bersama, tapi di mana hubungan romantis dan seksual dengan kehadiran orang lain diterima, dibenarkan dan ditoleransi.

Maka dalam erti kata lain, orang yang meletakkan Open Relationship sebagai status mereka tidak kisah melakukan hubungan seksual dengan sesiapa pun, maka amat menyedihkan apabila umat Islam sendiri menggunakan status ini....

Sila la sebar2kan untuk kebaikan.

10 comments:

  1. rasanya ada jugak kot org yg tak tahu n tak paham maksud open relationship tu... dah tak tahu,tak nak tanya plak...hehehe

    ReplyDelete
  2. ish3..tu maksud dia rupanya..nasib baik buat status single sbb memang single pun..hehe

    ReplyDelete
  3. Sara ~ rasanya mmg ramai yg tak tau.. Cuma kita2 ni je nasib baik dah kawin jd senang la nk bubuh status "Married"... selamat kan? hehe..

    ReplyDelete
  4. MuhamadSufian ~ lebih selamat buat je status SINGLE..(klu betul single la) :)

    ReplyDelete
  5. yeke?
    ingtkn 2 maknanya bru nak kapel



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  6. ramai lagi yg tak paham amende nye open relationship nie . slumber je letak...haiyaa ..malu maa..

    ReplyDelete
  7. Hafiz ~ hehehe.. baru nak couple?

    Fatiah ~ tak la malu sgt....sbb tak sengaja.

    ReplyDelete
  8. aha, mmg mcm tu la akak mksud nye. klu mcm fie, mls nk gembar gembur sgt psl pasangan, nak stay low profile je, haruslah hide relationship status, sape pon x blh view.

    ReplyDelete
  9. FIE - oic... Tapi masalahnya masih ramai yg tak tau la Fie perkara ni.

    ReplyDelete
  10. Very good. Foto tak boleh download

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...