Monday, December 20, 2010

Saya Sempurna Bila....

Mirror Mirror On The Wall!!!!
Haiiiiiii........ Mari Menggedix Sebentar!


gambar dipetik dari sini.

Pagi ni baru terbaca segmen "Saya Sempurna Bila..." dari Zero Negativity Day
maybe semalam I tak terperasan kot... so, dalam kekalutan pagi, I nak buat entry tentang tu..

Memang tiada manusia yang sempurna di muka bumi ini.... uoll tak akan jumpa kesempurnaan itu kerana yg sempurna hanyalah Allah SWT. Let say la orang tu jelita, pipi pauh dilayang, pinggang ramping bak kerengge, kulit putih melepak kemerah-merahan, tinggi lampai...pendek kata luaran memang perfect gilalah kan!

Tetapi kita tak tau maybe orang tu ada kekurangan lain... maybe IQ kurang ke (hahaha... sesuka je I cakap)...ok la...ok la... tak mau cerita pasal IQ, benda ni agak sensitif walaupun tadi I terbaca satu entry menarik membahas tentang itu di blog ini....

Or maybe orang yg dilihat sempurana itu rupa-rupanya pemalas or maybe egois, maybe materialistik dan sbgnya...... lol.... pendek kata memang takde manusia yg sempurna termasuklah diri saya sendiri yang serba serbi kekurangan ni....

Saya (rasa) Sempurna Bila......

1) Menjadi isteri, ibu dan anak yang paling baik...
2) Dapat menangkis diri saya dari dosa tabarujj... saya akui ianya amat sukar buat saya dan tabik springlah kepada semua sahabat-sahabat yang sudah mampu melakukannya. Tahniah buat anda.
3) Mencapai target saya untuk menjadi businesswoman yang berjaya. Amin....
4) Bila anak-anak saya telah berjaya dan bercucu cicit... menjadi anak yg soleh/solehah.
5) Menunaikan semua rukun islam.
6) Mati dalam iman...

Dijemput untuk anda menyertai segmen suka-suka ini dan klik LIKE di FB (zero negativity day) spt URL di atas ~ psstttt utk promosikan blog anda juga kan.. ;)

4 comments:

  1. suka car MM..yang promote blog kawan-kawan....MM...semoga kesempurnaan yang dicari dapat di isi dengan sebaiknya..maklumlah..kita sama-sama wanita...
    tak semuanya sempurna..

    ReplyDelete
  2. Ayu ~ mudah2an Allah makbulkan... Amin. Thanks Ayu.

    ReplyDelete
  3. sempurnakan harimu..tak smua org sempurna...

    hidup lebih sempurna dengan adanya mereka

    ReplyDelete
  4. Mari kita sempurnakan hari kita Cik Mija..(dgn aktiviti2 yg menceriakan).

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...