Thursday, December 30, 2010

SEGMEN : Sorotan Sepanjang 2010 - Makanan Tersedap

2010 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari saja lagi....


So, I ingin membuat sedikit penggulungan dairy sepanjang tahun 2010 ini...
ala-ala Guiness Book Of Records la kan...:D.... kita mulakan dengan MAKANAN...


Makanan apa tersedap sepanjang tahun ini?


(gambar-gambar yg diupload adalah diambil dari n3 yg lepas2 - sila jgn bosan)

 
Menutup tirai 2010 dengan memakan manggo salad tersedap
di Black Canyon pagi tadi... memang
tersedap pernah I makan kat Malaysia ni... (amboii). Kat tempat lain, ada yg terkeras, kacang kurang cruncy... mangga terlembik... tp kat sini ni... perfect!
(admin Black Canyon... jika terbaca... sila bagi
diskaun ya kalau I ke sana lagi ;) )....





chicken chestnut ni atau orang panggil
ayam masak schewan, adalah resepi ayam
tersedap abad ini.... juga di Black Canyon pagi tadi...


lagi apa?


?

?

?


 
sotong bakar tersedap... tiada tandingan di mana-mana..
fresh, ranggup... sambalnya pun sedap...
hanya terdapat di Umbai, Melaka...
di sini juga terdapat nasi lemak tersedap di dunia... hehe...
pendek kata kalau dah makan... mertua lalu
pun tak nampak... (tapi kalau xboyfren lalu
nampak lagi la.. ... huhu.....:D )..... heee gedix!!!





Muffin tersedap juga terdapat di Kenny Rogers...











butter prawn tersedap ialah di Restoran Uniten....
memang sedap giler!!!




pizza tersedap ini I makan masa bazaar ramadhan di Uda JB...
wa caya lu la Mat... memang sedap la pizza u buat ni...
nak resepi... boleh??? hehe...





ini memang tak boleh lawan.... pizza turki di Aussie... yg halal
lagi sedap... bukan je sedap giler...malah tersangatttttttttt sedap giler!




salad ni simple tapi cukup menyelerakan...
lain dari yang lain... juga di Aussie..

kebab tersedap.... juga di Aussie... restoran Turki...


pritzel ini juga antara makanan tersedap dlm senarai I...
napa la JJ Tebrau takde jual bendalah ni...


ha.... ini la yg paling sedap.... ketiwol yg tiada galang ganti...




apa lagi??? Minuman?




Cappucino tersedap hanya di Nando's... lain2 tempat sungguh mengecewakan.... harga je mahal tapi... kalau takat rasa dia mcm yg I buat kt rumah... baiklah I bawak je bekal dari rumah... :D


Sebenarnya banyak lagi makanan yang sedap-sedap ingin disenaraikan.... tapi masa selalu mencemburui diriku..... baru nak menaip dah pukul 5.37..... ok la..... jumpa lagi untuk sorotan seterusnya : " kenangan terindah 2010" dlm entry akan datang.

7 comments:

  1. hahaha,

    nasib dalam banyak banyak yang MM list tu ade few je i makan..

    kalau tak,montel laa i, u lain la memang slim mlim..

    ReplyDelete
  2. Ms Bubbles ~ I tau apa yg u suka... I teka ya.. udang butter tu kot? hehe... salah ya?

    ReplyDelete
  3. ngeh ngeh..salah!!

    i makan salad mango, pizza, macaroni, muffin kenny rogers,
    so itu je, butter prawn tu dah lame mengidam..tapi kena cari kedai chinese baru sedap..
    i mean chinese muslim!

    ReplyDelete
  4. MM

    tu dia gambor makanan.
    ayu kena lalu cepat2...
    sebab ayu diet..nanti kalau ayu kecur???
    siapa yang susah>>>

    hehehe

    kak..windu..dah 2 hari tak masuk umah kak..windu...

    ReplyDelete
  5. AYU ~ miss u too! :D.... Ala Ayu... nak diet apa lg.. badan pun dah ok dah tu... ke semua gmbr2 tu superimpose? hahaha...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...