Thursday, February 24, 2011

Entry Sebelum Ikan Mencairkan Dirinya...

Assalamualaikum w.b.t.... and morning.

Uoll tengah buat apa? I tengah sibuk menggoogle ni puan-puan..



Puan2.....Apa-apa pun message yang kita terima dari sesiapa, (semalam dpt msg di atas kat FB - click photo to enlarge), ada baiknya kita google dulu sebanyak-banyaknya sebelum kita sampaikan kepada umum, sementelaah pula benda2 yg melibatkan hukum hakam agama. Tapi pastikan anda menggoogle di saluran yang betul.... contohnya website pak ustaz2 dan ustazah.

Sambil menggoogle bendalah di atas, I bersarapan..... jemput makan kek yg sedap ini!!!



Eh! IRP macam tau-tau plak, bininya teringin nak makan kek. Malam semalam menonton 123 Tukar di astro ria yang dihoskan pengacara jelita kita, Sarimah Ibrahim, pastu sorang chef kek (yg menjadi "mangsa" penukaran imej) menghidangkan kek ala2 gambar di atas ni pada penyanyi pujaannya Amy Mastura.... terus I terliur rasa nak makan kek.... tak sangka, mlm tadi tetiba en hubby belikan plak..... heee.... miraclenya... thanks Dear. ---> padahal dia belikan utk anak-anaknya pun.... Mamanya tumpang sekaki.

Best gak rancangan tu rupanya... imagine kalau kita yang kena buat make over, apatah agaknya imej yang I nak pilih? Emmmmmmm..... (sambil berfikir) Maybe I serahkan bulat2 pada Sarimah untuk pilihkan baju2 yang of coz I nak yang cantik2. Yang vouge, yang stylo. Haha berangan... Jgn haraplah I akan dapat pelepasan....

Takpe..... takpe.... silalah berangan wahai Makcik Mirror.... sebelum ikan yang you rendam terus mencair.


nak tudung yang dia pakai ni... boleh? Sheila Rusly...
kau makin "dewasa" semakin ayu.. apakah rahsia?

Pastu... wahai Sarimah.... kalau u nak suprisekan I...
(dlm rancangan tu ada sessi suprise-mensuprise)

U please... tolong suprisekan I dengan kehadiran Makcik sorang ni...



Huhu!!!




Ah dah la.... berangan tak abis.... baik I sambung menyiang ikan. Jumpa lagi yea!!!

5 comments:

  1. adeh. fie sambil baca neh pon sambil berangan nak celebrity mana. haha.

    ReplyDelete
  2. FIE - hahaha... wah wah.. siapakah celebrity itu agaknya?

    ReplyDelete
  3. mestila Jake Gyllenhaal ke, Chris Evans ke, Ben Barnes ke. haha. fie rasa akak ada masalah silau, sbb tu blur bila pkai lens. kena tempah special mcm tu. harga pun lain sket. fie tak beranilah akak lens hijau. x konfiden. play safe, beli gray dengan hazel, lebih praktikal.

    ReplyDelete
  4. yeee...aahaaa..siang ikan jer MM berangan kemudian..nnti terpotong jari ...tu yg buat akak confius..salam!! as salam!!!...senang nyer time tulis tak yah salam...kalau jumpa jer baru bg salam..senang..pahala dapat..

    ReplyDelete
  5. FIE - ooo itu masalah silau ke? OIC...Akak ingat sbb Akak rabun... akak dulu pakai kaler hazel la tu... bila pakai seluruh alam jd warna hazel tapi pakai la jugak beberapa lama sbb nak cantik punya pasal & dah terbeli. Haha.

    Kak Asma - Islam itu mudah, tapi tu la napa la diorg sengaja susah2kan dgn mendisukus/memfwd benda2 yg buat org lain confuse. Betul la spt Akak ckp tu.. jumpa je la baru bg salam..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...