Thursday, February 10, 2011

Psstt....I dah jadi Minah Saleh Sekarang...

"No Milk, no fruits, makan saja bubur untuk 2,3 hari ni..." Pesan Dr.


"Air Kelapa ok tak Doctor?"

"Can.."

Teringat my late dad dulu pernah ter... termerokok dlm keadaan tgn beracun (baru lepas meracun rumput, then lupa nak basuh tgn). Pastu... apa lg... minum la beliau air kelapa sebanyak2nya sebagai penawar. Alhamdulillah sihat beberapa hari kemudian..

Sebenarnya I bukan la terminum racun.... cuma dah 3 hari sakit perut (dah sembuh demam... sakit perut plak). Gara-gara makan nangka. Tak byk pun... sekadar semangkuk pengat yg bibik masak.


" Tu la I kan dah cakap, I dah jadi minah saleh sekarang, tak bleh makan itu nangka... Itu nangka sudah buat perut saya sangat sakit .... you know? Itu petai pun saya sudah tak boleh makan. Saya hanya boleh mkn itu fish and chip" - (murid-murid - sila jgn percaya tatabahasa rojak yg digunakan.)






Tu la... sanggup I dlm kesakitan perut yg amat I gi JJ siang tadi sebab cari jambu batu. Petua org2 tua zmn dulu... makan pucuk jambu batu or buah jambu batu yg masih keras.. InsyaAllah... sakit perut tu akan hilang. Tak sangka plak Dr. nasihat elakkan mkn buah hingga benar2 sembuh.

Lagi satu, mak nenek I pesan... makan ciku mentah yg masih kelat.

Apa-apa pun, Dr. kata... esok insyaallah I akan sembuh sebab tadi dah makan ubat-ubat yg dibekalkan.

p/s : Aduhh.... boring la asyik crita sakit2 tak sudah kan.. kejap demam, kejap sakit perut..... kalau nak komen uoll crita lain la plak kan.... crita isu2 terkini... apa dianya? Cuba habaq kat I di ruangan komen di bwh. Skrg ni blogger2 tgh hangat bincang pasal isu Iframe ... psstt sib baik I dah pasang anti Iframe kat blog I pagi tadi.

11 comments:

  1. Iframe tu apa?? chop..chop...xtau...hehe

    ReplyDelete
  2. tu lah agak tk faham I frame tuh apa dan bagaimana... heheheeh

    ReplyDelete
  3. hehe takde da makanan yang lazat2 cm entry sebelom ni

    ReplyDelete
  4. Adah & Eny Yusnizar - ianya satu cara org mencuri traffic dr blog kita (bila kita psg banner mereka di blog kita), pendek kata, kita kena berhati2 bila ingin memasang banner yg melibatkan HTML code sbb maybe ada sesuatu yg tersembunyi di situ.



    Freaky - sejak sakit2 ni semua masakan simple2 je.

    ReplyDelete
  5. ooo..camtu plak...adehhh...canggih rupanya idea coding nih...hehe

    ReplyDelete
  6. alaaa...mm iframe tu ape? camne nak buat anti iframe tu mm?

    ReplyDelete
  7. ADAH - begitulah ceritanya...

    HANY - apa kata Hany rujuk di blog ni : http://anarm.net/blog/jadikan-blog-anda-anti-iframe.html

    ReplyDelete
  8. Patutlah org tua2 sellu pesan, "cu, basuh tangan ulu sebelum makan, tak kira lah bersih ke belum ke", rupanya cenggini jadi. Kita tak tahu sebelum tu kita terpegang apa. Sometimes, kalau tahu pun, kadg2 terbuat jugak kan?

    ReplyDelete
  9. FIFIEY Lychee - tapi arwah ayah I tu terkena racun time dia merokok.. bukan time mkn.

    ReplyDelete
  10. suka makan jambu batu yg masih keras, cicah ngan samboi.buah nangka mmg tak brp minat nak makan.ingat kisah wan anum pula sebut pasal nagka ni.
    *iframe??saya belum lagi pasang kat blog.

    ReplyDelete
  11. Win - Laa bleh plak tak suka mkn nangka? I suka sgt... tp tu la perut I tak bleh trima la.. 3 hari 3 mlm sakit x baik2 lg ni.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...