Sunday, February 6, 2011

Tentang Nuffnang - Jgn berjauh hati dulu, apa kata kita.....

"Wahai Nuffnang yang tersayang... marilah menggedix di blog saya. Thanks ler masih ada jugak BE di blog saya ni yg belum metered earning lagi yg menjadi pencetus untuk saya menaikkan traffic setiap hari. Esok-esok hantarlah BE lagi banyak-banyak sikit. Saya nak iklan yang itu... yang itu dan yg itu"

Mesti ada yang sok sek sok sek dalam hati.....

"Apa la perempuan ni... kemain berlagak mencanang kat blog dia, ada BE.... aku yang BE ada 10 pun diam-diam takyah cakap orang".

Sebenarnya bukan itu yg I ingin ketengahkan puan-puan. Ada rahsia di balik mengapa kita perlu selalu menimang-nimang Nuffnang . I tak pasti la sama ada tip ni betul ke tak, tapi I pernah terbaca, semakin rajin kita "menimang" or dalam bahasa blognya "memberi backlink" kepada Uncle Nuff, makin mudah la sikit nak dapat BE.

Entry ini ditulis sebagai feedback untuk sebuah forum, tentang keluahan-keluhan blogger yang berputus asa sebab susah na nak dapat BE dari Nuffnang. Kesian plak I membacanya.

I pun tak boleh nak berlagak sangat bila dapat BE, sebab BE ni datang dalam keadaan unsangkarable. Dan unsangkarable juga bila adakala kita dapat 3,4 BE....dah happy2 pastu tup tup esok lusa terus ME dan dlm tempoh tertentu dia tak dtg lg.... hinggalah proses kesabaran itu berlangsung beberapa lama.... ia muncul semula. Ibaratnya macam orang bermadu... bergilir2 gitu kan ;)

"ku timang dikau, ku buai tinggi-tinggi.." - teringat
lagu Uji Rashid dan Hail Amir..











15 comments:

  1. hurm.... betul juga ek?
    nak timang-timang n lambung-lambaung nuffnang juga la pas ni.
    cewah~

    ReplyDelete
  2. Tasha - Akak selalu terbaca n3 sorang blogger tu selalu timang2 Nuffnang, nampak mmg byk la BE dia dpt. Huhu... let's!

    ReplyDelete
  3. Ini pandangan saya pula, Buffered Earning semakin menyepi:

    http://www.eyriqazz.com/2011/02/buffered-earning-semakin-menyepi.html

    ReplyDelete
  4. Eriq - ya ke? Dlm menyepi2 pun you punya income Nuff mmg tak bleh lawan. Wa caya lu lah Eriq! Hehe..

    ReplyDelete
  5. Aku sindir2 Nufnang selalu, patutlah 3 bulan dapat 5 sen je. Sungguh tak masuk akal. Baik aku jual barang sendiri.

    ReplyDelete
  6. Nuff Nak di timang yer...amboi... amboi... amboi..

    ReplyDelete
  7. MS - hahaha...tu la pasal.

    Mamawana - huhu.. ;)

    ReplyDelete
  8. BE Nuff dah tak macam dulu...tapi i masih setia....layan jer dulu

    ReplyDelete
  9. Remedy - Hehe... yg penting dpt berblog.

    ReplyDelete
  10. nuff? no komen...
    skrg dia tgh penin sket, semua pakat2 ngata kat dia...

    esok2 bila dia beri kasih sayang, mula la pulak berjanji sumpah setia...

    hee...

    ReplyDelete
  11. Belalang Hijau - ooo hehe.. mesti "dia" tersedak2 sbb ramai sgt yg mengata.

    ReplyDelete
  12. Melati - mari saya nangiskan sama2.. sob sob sob.

    ReplyDelete
  13. kak........
    nie ayu dok tunggu nuffnag bagi check yang berikutnya..

    sayang nuffnang

    ReplyDelete
  14. Amboii Ayu... menimang2 Nuff dah skrg ya ;)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...