Monday, March 14, 2011

Bestnya kalau hari-hari macam ni..

Hai bestnya kan, kalau hari-hari macam ni.... permata hati ada di sisi sepanjang hari.

Even I tahu, I bukanlah seorang "guru" (eh memang I bukan guru pun) yang terlalu sempurna untuk anak-anak I, tetapi peluang cuti sekolah begini tidak akan sesekali dilepaskan untuk mengajar diorang main masak-masak. Tu yang hari ni tak sempat "mengunjungi" kengkawan.

Alhamdulillah dlm penat2 baru balik
menonton Hikayat Merong Mahawangsa senja2 tadi...
akhirnya hari ni I telah menyempurnakan
"2 kursus intensif" untuk Ain dan inilah hasil air tangannya...




kek... masih dlm oven lagi...
orang nak ajar dia esok pagi, dia nak belajar
jugak malam ni... layankan je la..



dan juga pizza ayam rosemary - Ain gelak
sesorang tengok pizza yg agak "alien" ni... abih
buat pun dah dekat2 maghrib... mana nak
concentratenya kan...
Kali ni I minta dia sapukan sedikit madu
di keliling "tembok" pizza tersebut.. konon biar
nampak berkilat...


Topping : Oleh kerana mengejarkan masa, tak
sempat mengupas bwg, maka resepinya sengaja
disimplekan.

2 ketul dada ayam yg telah dibuang kulit.
Panaskan kuali - bubuh minyak zaitun
masukkan ayam yg telah dibersihkan tadi
ke dlmnya... campakkan herba rosemary,
origano, coriander, lada sulah dan garam...
dgn menggunakan sudip... potong2kan daging
ayam tersebut.....
Setelah agak putih - angkat.


Base : Sos Prego.

3 comments:

  1. mantapnya ain..bgs2, nnt ambik ilmu memasak byk2 dr mama yek..

    ReplyDelete
  2. lagi best biler ade kawan blog yang suka tunjuk gambar makanan macam miss mirror.tengok blog miss mirror je da kenyang :)

    ReplyDelete
  3. DR. SIRNA - ala ikut mood dia jugak Dr.

    STM - sbb dah tak tau nk upload gmbr apa ;)..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...