Tuesday, March 15, 2011

Blog-blog paling selamat dari unsur-unsur pergaduhan..

Hahaha... sorry la... asyik mengupload gambar makanan tak sudah. Actually dah terlalu menyesal bosan menulis entry emo yg mengugat kententeraman awam. Entry berbentuk makanan sebenarnya paling selamat dalam arena blogging ni. Paling-paling kuat pun orang gaduh, gaduhkan gambar2 yg dicopy, resepi yg dicuri. Itu je...



cheese cake si Ain breakfast kami pagi ini...

Personal blog yg berkisarkan hal-hal diri sendiri, keluarga juga sangat2 selamat dari sebarang unsur2 pergaduhan - paling2 teruk pun orang bergaduh dlm ati ... "Eiiii berlagaknya makcik ni, macam la dia sorang ada bla bla bla...ada kerusi set..bla bla bla... beg LV bla bla bla.... ada laki hensem... bla bla bla....".


Oh ya, alang2 dah menyentuh pasal blog, I nak bagi feedback tentang apa yg diorg bising2kan kat forum2 selalu2 tu.. ---> eh tak tobat lagi Miss Mirror ni, tadi kata malas dah nak menyentuh isu2 sensitif??? Ala takpe la, kan ni teguran untuk kebaikan diorg juga....

Apa yg diorg bisingkan : "Heeee saya kan... tak suka tau kalau orang tulis entry macam mengarang essei, panjang berjela!!! Bosan.....bosan " ---> ini I tokok tambah je, ayat sebenar lebih relax and sopan sikit, tapi I dah lupa dah ayat mereka.

Tapi kan adik-adik, seperti yg Akak tau la kan.... untuk menaikkan ranking alexa ada kreteria2 tertentu... entry tidak boleh terlalu pendek dan tidak terlalu panjang (tidak lebih dari 250 patah perkataan). So... takde apa salahnya jika mereka nak mengarang essei pun. Sesekali baca essei kengkawan apa salahnya... ;D... alahaiii kalau baca surat pakwe yg berhelai2 tu boleh je pulak tak merungut. Menci tau!



20 comments:

  1. sokong!jangan la kita nak bergado kat dalam dunia blog ni.jom berblog dengan aman dan damai.
    tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi :)

    ReplyDelete
  2. kadang2 walaupun n3 panjang tapi isi cerita tu menarik.. betul tak MM.. kalau merapu meraban sesekali tak per kot.. hehehe

    ReplyDelete
  3. kdg2 entry pjg ada jg aku bca kalo dia pndai olah ayat..
    tp kalo aku serius x reti..
    ihih

    ReplyDelete
  4. fie skrg neh dah kurang masa nak blog, nak blogwalking, nak update hari2.

    ReplyDelete
  5. Syafique - thanks..

    STM - gaduh2 manja takpe la kan..

    Aishahratu - betul, yg penting isi menarik.. ok je klu pjg berjela pun.

    Mr/Mrs Mikko - depend pd cara penyampaiannya la kan..

    FIE - la kenapa Fie? Tgh exam ke?

    ReplyDelete
  6. kak, I reply kat sini ea....
    mana ada saya pergi Summit kak. akak nampak orang yang rupa macam saya kot. hehehehe....

    pasal tempat lahir tu, dalam birth cert tulis Hospital Daerah Kluang. ngeh2....

    ReplyDelete
  7. Tasha - ttg Summit tu akak gurau je la..:D

    Hospital Daerah Kluang... oic, sangkakan yg kat BP tu.

    ReplyDelete
  8. heheheh..
    blog ayu pulak syok sendiri..
    tapi..serius nak kata tau MM..
    ayu tak reti karang panjang2....
    BM terjun laut... (hahahhah...tu tipu)

    ReplyDelete
  9. AYU - BM kelaut ya? Ok la tu.. bleh swimming.. (gurau)..hehe.

    ReplyDelete
  10. mm, hehehe sj nak komen.ok tu jer ;)

    ReplyDelete
  11. MM

    peace no war MM!

    eh, baru tahu, u org BP ke..i pun org BP tau!

    ReplyDelete
  12. Miss Mirror.. wat per tu...

    Peace...

    ReplyDelete
  13. Dr Sirna - oo BP jugak ke? Khe3... Tu la ckp dgn si Tasha td, jgn2 pernah berselisih kat Summit...

    Mamawana - Haii!!! Saya tgh cari satu resepi best ni, ingat esok nk cuba buat.

    ReplyDelete
  14. bg saya senang je, kalau panjang tak usah baca. Kalau benci tak usah masuk. kan kak?hehe.

    Ala, kalau tulis dua ayat, apa nak cakap tak sampai jugak..baik bersederhana. N saya kalaupun entri panjang2, memang dah hobi suka membaca, berjela2pun baca jugak.hehe

    ReplyDelete
  15. TED - Good! "membaca jambatan ilmu" ;)

    ReplyDelete
  16. betul tuh MM,akak skrg jarang nak berblog,almaklumlaa org tak tersohor nie tak ramai nak menjeguk,jd cam sikut ajer..jap ada jap takdo;selalu yg kena c/p tu pic yg lawo2 ajerkan..

    berblog nie terapi diri juga,takde nak baca tak per tempat nak curah tension gak kan..agaknyer kot!!!!

    ReplyDelete
  17. selalu setuju dgn pdpt miss mirror.tak baik gaduh2 dlm dunia blog.saya ni mmg suka entry pasal mknan coz suka makan2..hehe.respect juga dgn entry yg panjang berjela maknanya mrk bnyk idea..tak smestinya mbosankan.

    ReplyDelete
  18. Kak Asma - apa plak tak tersohornya.. sikit hari lg sebaris dgn Chef Wan tu Kak.. :D

    Win - terima kasih krn selalu setuju.. hehe.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...