Saturday, April 9, 2011

Bila Malas Mencuci Gambar Maka Blog pun menjadi mangsa...

Mengupdate blog sambil menemani suami menonton cerita hantu Mat Saleh di kaca TV. Niat di hati tadi ingin membalas kunjungan teman2, tapi line buat hal plak... standard la tu kan.

Lepas tu membelek plak kamera yg "out of memory", rupa-rupanya dah berderet dah gambar dalam tu ---> sejak camera tu dibeli, cuma sekali dua je mencuci gambar. Patut la... So, simpan je la sebahagian gambar tu kat sini kan..... nak mencuci pun malas.

ada berkenan dgn sehelai baju di M&G ni...
fabriknya lembut...
tapi belek punya belek... sebijik plak
dgn baju jiran I...tak jadi beli.. nanti org
ingat I pinjam baju dia plak... haha naya je..


sejak tua2 ni... jarang tau ke sini.. dulu masa kecik2nya si Ain
selalu gak I shopping dgn officemate kat sini..
Apa motif tah I snap gambar ni... tak tau la...
Mengimbau kenangan silam kot...


Berharap untuk menghentikan hobi gila tudung dengan kadar segera
kerana hobi baru I sekarang ialah memasak... ceh mcm iya..
(Sbg bukti - hari ini I dah beli sebuah buku masakan)



2 budak yang suka posing - oh ya, ini anak buah I...
Si kakak baju belang merah ni ada janji dgn
Makciknya tau! Dia kata...

"Nanti kalau N dah besar, N nak bagi duit Cik Mirror 3 ratus ribu!!!"

Alhamdulillah..........Amin...
Ok... Cik Mirror patrikan kat sini niat suci tu ya N..
teman2 blogger menjadi saksi
nanti dah besar Cik Mirror tuntut... Janji tau! :D




Larkin - pun dah lama tak ke sini... tu yg jakun
ambik2 gambar kat tgh jln ni..


termakan kicap buat kali yg pertama - ketika pantang chicken pox,
gara2 terliurkan menu ini.. (ada org kata tak kisah, tapi bila diri sendiri dah alami..
I rasa, ada kisahnya kita perlu berpantang kicap ketika chicken pox)

p/s : balik2 cerita chicken pox tak abis2 Miss Mirror ni kan?
Cuba la bagi resepi Chicken Chop ke..

Ala.. Lain kali je la I share resepi Chicken Chop tu ya..



cari acuan putri ayu tapi tak jumpa... beli je la yg ni..
Pantai Scarborough.... entah tak tau nak komen apa
ttg gambar ni sbb gambar lama... cuma paling melucukan ketika itu
ialah dgn tetiba seorang perempuan cantik yg duduk elok2 di
barisan kerusi yg tersusun di situ
tiba-tiba berdiri membetulkan baju pastu
menyanyi dengan sekuat-kuat hatinya..
Orang ramai yg duduk berhampiran beliau pun tercengang2...
jgnkan kami yg pelancong ni yg terkejut.. org2 tempatan mereka
pun tercengang... pelik.. sib baik suara sedap, menyanyi dgn
penuh perasaan plak tu...

p/s : Maybe baru frust bercinta kot..


10 comments:

  1. perempuan biasa la dengan kegilaan terhadap tudung :)

    ReplyDelete
  2. Freaky - hehe... kdg cuma gila membeli je, last2 pakai pun mana yg selesa kat kepala.

    ReplyDelete
  3. ade lagi ke orang cuci gambar sekarang?selalunya orang cuci gambar2 penting je macam gambar kahwin.

    ReplyDelete
  4. SFM - ada lg kot.. apatah lg klu gambar2 tu sgt bermakna.

    ReplyDelete
  5. MM ~ saya tertarik ngan gambar tudung tu...syoknya kalau almari tudung saya macam tu...Gie pun gila tudung gak MM oiii...sampai hubby kata...Mama korang tu, jumlah tudungnya = jumlah baju...hahahahahaha...kata dia lagi kalau nak belajar shade colour, tengok je tudung Mama...shade pink saja ada macam2 pink..blom lagi kaler2 lain... hahahahaha

    ReplyDelete
  6. huhu nak hentikan hobi beli tudung..erkkk bleh ke mm?

    ahahah hany mcm xleh jer ;)

    ReplyDelete
  7. GIE - U seorang guru takpe, seorang guru mmg nak kena selalu berganti pakaian/tudung supaya anak murid tak jemu..(meminjam kata2 seorang guru yg juga bekas teman serumah di mana bajunya bergerobok2 kerana alasan di atas).

    HANY - InsyaAllah boleh --> ini adalah doa. :D

    ReplyDelete
  8. kak, Pantai Scarborough... tu kat mana ek? best tak tempat tu?

    ReplyDelete
  9. Tasha - Australia.. pantai ni mmg best, bersih... sesuai utk Tasha honeymoon klu kawin nt ;)

    ReplyDelete
  10. okay..... nk pergi asutralia! yeah~

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...