Sunday, April 24, 2011

Merapu Di Hari Minggu

I ingat nak sharekan satu resepi yang ada hubungkait dengan "browning" sebagaimana entry ini... tapi ghaib plak resepi tu. Sebab belum minta izin dari tuan punya resepi kot ;D.

Maka dengan itu, hari ini I nak merapu sajalah ya.... (macam tak biasa merapu plak kan).





Seperiuk besar bariyani yang I masak semalam ~ ada orang rasa kecewa dengan "periuk murah" macam ni sebab nipis dan bila masak nasi, nasi cepat hangus.. Actually kan...adik-adik cumil semua...lain kali kalau u masak (especially masak bariani ke... nasi jagung ke) jika sering menghadapi masalah "kehangusan"... apa kata, alas la periuk tersebut dengan kuali leper atau penutup periuk yang agak tebal...
InsyaAllah... nasi tak cepat hangus. Tapi hati-hati la ya...jangan plak berlaku sesuatu yang melecurkan... nanti Cik Abang u salahkan I plak bila tangan terlecur dan tak comey...

Oleh kerana nasi bariyani tersebut dah pun habis semalam jugak... maka, lunch kami hari ni ialah....




 
Cali Mifen.... Cali Mifen is Mee Curry right? Haha.. lama betul tak cakap mandarin..... Semua dah ke laut.. penat je belajar...

Keranamu ketayap... I beli benda-benda ni semua tau! Konon berangan nak buat ketayap bercorak.. padahal buat ketayap ijau pun belum tentu lepas... esok baru nak buat la ni..

Tiada lagi koleksi-koleksi tudung yang diupload oleh Makcik Mirror.... bermakna I telah berjaya menyahkan jauh-jauh hobby gila tudung sebagaimana yang pernah I azamkan sebelum ni.. Yeyyy!!!!! Tapi kan... semalam tengok Azizah Ariffin kat MHI pakai tudung ekin warna biru tu nampak sweet, macam nak terbeli plak.. Hehe....

Eh Azizah.... you ni makin "dewasa" makin sweet la I tengok... Apakah rahsianya?
Selalu orang mengendap blog I ni cari rahsia kecantikan Rozita Che Wan. Nanti I nak mengendap blog orang  cari rahsia kecantikan Azizah Ariffin plak la.... ok... see you....

6 comments:

  1. pasni nak order nasi briyani kt tok lah~ hehehe suka!!

    ReplyDelete
  2. Alinac - Tok? Bestnya masih ada atok..

    ReplyDelete
  3. kak MM ku sayang
    siap syer rahsia tak hangit no....
    terbaiklah...

    PS: nak tunggu hasil tanganmu bt ketayap..heheheh... sure cantik hasilnya

    ReplyDelete
  4. AYU - miss u... hehe.. lama kita tak berjumpa2an di alam maya..

    Dah ada non stick pan ni.. MM rasa confident sikit nk buat ketayap...tp tak tau la cantik ke tak.

    ReplyDelete
  5. bestnyer.. suka nasi beriayani ni

    ReplyDelete
  6. AISHAH Ratu - dulu time remaja2 I tak suka, skrg ni je baru suka..hehe..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...