Wednesday, May 25, 2011

Sob sob sob....





Petang semalam, anak I membawa khabar sorang kawannya telah kehilangan ayah yang mati lemas semasa memancing di sungai, sedih pulak I mendengarnya. Terus teringatkan suami sendiri tetiba. Sedihnya bila seorang anak seusia itu sudah kehilangan ayah.... sob sob sob. Semoga ibumu jua tenang dan tabah menghadapi dugaan ini.




Sob sob sob...



Mati di mana-mana pun boleh mati bila ajal dah sampai. Tapi semalam sempat juga I berpesan pada IRP, "Kanda, Dinda rasa.... pasni you tak yah la gi mancing lagi, picnic pun tak nak la.. "

Sob sob sob...



2,3 hari ni asyik sob sob sob je la... aritu tengok AF9 pun bleh sob sob sob tak semena-mena bila terpaksa melihat Nera keluar meninggalkan Azri boy frennya Akademi. Maybe sebab melihat kesungguhan budak tu semasa di Akademi pastu dengan muka selambanya bila kena marah, timbul rasa kesian plak bila impiannya tak tercapai. Haha.... itu belum lagi membaca berita-berita kematian anak-anak Yatim akibat runtuhan tanah di Kajang ---> memang I tak akan baca sangat berita-berita menyayat hati seumpama itu sebab kesedihannya akan berpanjangan, mengenangkan diri sendiri pun ada anak seusia-usia mereka. Al-fatihah untuk mereka.


Sob sob sob...


Minggu ni minggu menutup oven sedunia - sob sob sob....oven sahaja ya, bukan dapur, sob sob sob......so... takde keja2 membaking dlm minggu ni. Puncanya sebab, doktor pesan no egg, no seafood sampaiiiiii I hilang elergi. Tido kena dlm aircond, baju kena pakai kain2 cotton. Menyampah tau! I dah blacklist restoran tu, gara-gara makan kat situ la I jadi macam ni.. Dah macam kena botox dah badan I ni. Eh hello! I tak sebut pun nama restoran tu, jgn nak saman plak. Pelik tau! Selalu I makan semua2 tu tak jadi apa pun... ni tetiba je elergi2, menggedix betul (actually kan bila kita dah makin tua kan hormon pun bertukar, tu yg agaknya skrg I elergi). Terpaksa I kena enjek kat lengan.... sakit!! Kang I gi saman you baru tau! Ceh ceh cehhhh..... sib baik la I bukan artis nak main saman2.



Sob sob sob.... sedapnya makan sop.



7 comments:

  1. eh kak ada elergi ape ? tapi duk dalam air cond best la sbb skang musim panas. :D

    ReplyDelete
  2. Elergi apa? Elergi makan kat kedai... hehehe...

    Tido kat aircond tak best la Freaky, nt kulit kering, cepat kerepot.. :D

    ReplyDelete
  3. heheheh...nape ni sam?dun syedih syedih ahh..

    ReplyDelete
  4. heheheh...nape ni sam?dun syedih syedih ahh..

    ReplyDelete
  5. nape sedih ni miss mirror...xmo la sedih2 selalu...sedih kejap2 xpe...heheh...

    curious gak nak tahu restoran mane...hehe

    ReplyDelete
  6. ADAH - dah tak sedih dah ni, baru abis menggoreng donut. Yummy!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...