Saturday, June 11, 2011

Resepi Lobster Berkeju

Resepi lobster berkeju... sila scroll down.

Ada apa dengan gambar ini? - KLIK SINI

Terpaksa la buat mcm ni kan..... sebab ada kroni2 I
yg elergi sikit dgn entry2 resepi ni, so bagi
dia baca entry lain je..








Lobster With Cheese Recipe

Seketul Lobster - dibersihkan, buang urat belakang dan dibelah spt dlm photo di atas, make sure buang otak dia (dlm kepala dia tu).

Bawang putih - dlm 7 biji - tumbuk lumat

Butter - potong2.

Garam

lada sulah

Hirisan lemon

Parutan lemon (tapi kami takde lemon, kami ganti dgn lemon paste).

Cheese (yg selalu utk buat topping pizza tu)

Bay leave - koyak2kan

Parsley leave



Cara

1) Sumbat butter ke dalam isi belakang lobster... bubuh bawang putih yg telah ditumbuk lumat tadi. Taburkan garam ke sekeliling lobster tersebut.

2) Perahkan lemon ke atasnya.

3) Bakar pada suhu 180 darjah selama 30 minit.

4) After 30 minit bukak oven - bubuh cheese ke atas lobster

5) Bubuh juga parsley. Bakar lagi selama 10 minit atau hingga masak.


SIAP!!! Memang sedap!!! Wah puji masakan sendiri :P















No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...