Sunday, July 17, 2011

Memang sedap-sedap semuanya..




Manik dan labuci untuk projek hari esok.... Mak Neng kata
beli kat Larkin lagi murah.. entah la Mak Neng, tak sempat plak
arini nak ke Larkin.. lagipun, ni pun dah cukup murah rasa2nya..


** tak kenal Mak Neng? Tak kenal tak pe.. dia pun memang
tak terkenal... hahaha.. sib baik la dia tak tau URL blog aku!!!







LUNCH
Nasi Ambeng Uda yang famous - hinggakan... ramai yang
datang dengan wajah hampa sebab kempunan tak dpt makan,  memang laris sangat,
kami sampai tu dalam pukul 3 - 4 lebih kot (sorry lupa nak tengok
jam).. jualan dah pun habis. Punya la laris kan.. memang sedap!
Secukup rasa..


Pendek kata menu2 di area situ memang sedap2 semuanya..
Semuanya kegemaran I contohnya ayam penyet, lontong goreng, laici kang..
puding coktail.. Huuu best!!! Tapi tu la...tak kan I nak beli kesemuannya kan..
Hopefully nanti IRP bawa kami ke situ lagi.. sebab dah
terkempunan nak merasa ayam penyet.


 
Tapi... yg paling best ini la dianya...
tak sangka, baru semalam mengidamkan lempeng kelapa
last2 arini dpt gak merasa.. alhamdulillah..
sedap Makcik tu masak.. sambalnya pun sedap.



DINNER
- makan di Manhattan Fish & Chip... atas request dari si Ain, budak yg
dah lama rindukan JJ tu la (sbb dok hostel), dapat "pulang bermalam"
dua hari je..


Ok, berhenti dulu di sini.. nak tido. Niteee!!!

6 comments:

  1. kak Mm..
    ayu singgah sementara nak tunggu lauk pauk dalam periuk masak.

    aduh!
    walau selalu makan, walau semalam baru buat majlis 100 hari tahlil arwah dgn nasi ambeng, walau pagi semalam ayu dah buat lempeng oat utk en zalie..
    tetap selera lihat menu2 yang kak makan...

    kak.. ayu puasa nie..
    adeh!!
    kecur2.......

    ReplyDelete
  2. Waa puasa dia... jelousnya akak. Akak tak posa pun Ayu.

    ReplyDelete
  3. alahai nasik ambeng.. teringat room mate saye rmasa kat uPM dulu.. asla balik bukit gambir, muor mesti bawak nasik ambeng..sedapnyerrr

    ReplyDelete
  4. Linda - teringat kt roomate? Hehe.. masakan Muar mmg sedap2 Linda especially asam pedas, mee bandung..

    ReplyDelete
  5. tu laa.. ex room mate dah la sebenarnya kan.. hehehe..org jawo.. uih..masih terasa lagi kesedapannya.. hehehee

    ReplyDelete
  6. Linda - kalau mcm tu kita wat sendiri je la Linda..;)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...