Friday, July 15, 2011

Tetiba tak suka suami...


Dalam orang lain sana-sini sibuk bercerita suami memasing main kayu tiga, lain pulak kesnya dengan 2 orang kawan I ni (Wah! Sampai dua orang tu!!! Dua2 di lokasi berbeza tapi ceritanya lebih kurang sama) mereka tetiba...... jeng jeng jeng...

..tetiba mereka tak suka dengan suami mereka (sorang ni dah kawin agak lama, sorang lagi baru kawin dalam 2 tahun). Sebenarnya kan
, penyiksaan tidak MENYUKAI pasangan keadaannya lebih menyeksakan dari penyiksaan tidak DISUKAI. Macam la ada pengalaman kan Miss Mirror ni? Eh ada... time pregnant, tu yg keluar anak semua rupa En. Suami tuh. Habis melahirkan kembali sayang-sayang balik la kan, kalau tak, sian cik abang I, mak buyung asik suruh dia ketepi-ketepi je, dekat2 je rasa nak muntah. Tu yg tak mo pregnant lagi tu Bang.... (hmm alasan).

Berbalik pada cerita kawan I tadi tu, dia ada minta I carikan orang-orang yang pandai mengubat. Entah la.. I pun tak tau la kat JB ni nak cari kat mana ada ustaz2 darul shifa, kalau main-main suggest je takut tersalah orang plak.. dapat bomoh temberang.

Katalah kita tak nak fikir yang kurafat-kurafat, abih tu kenapa ya? Ada orang ngorat ke ? Tu la, lupa plak I nak tanya, dia dah ada boyfriend lain ke sampai tak suka sangat dengan suami tu? Ibaratnya kalau tengok muka suami rasa nak muntah, takde selera... rasa nak bercerai. Eh seksa gak ya kalau sampai macam tu sekali.

Eh entahlah.. malas nak pikir, donut yang kubuat tadi dah kembang, nak kena goreng. Outt!!!!!! Daaaaaaaah!!!

5 comments:

  1. eerr... kawan kite pon ade macam tu jugak...tetibe laki die tak nak solat..tetibe laki die macam lupekan kuarge..dan tetibe die begitu bencikan laki die..semua orang pelik sebab tau derang tak sepatutnyer macam tu.. anak dah masuk 3.. pernah satu mase hampir nak bercerai..!! tapi biler family kat kampung yang cube berubat senyap2..baru tahu rupenyer ade orang dengki....alhamdulilah lepas berubat semua nyer kembali ok.. tapi derang masih lagi berubat sampai sekarang..[wallahualam]

    ReplyDelete
  2. ergh. kronik. fie br je updated status psl alam pkahwinan zaman skrg neh di fb akak. mcm2 hal lah. ade yg laki org cari bini org, ade yg bini org cari ank teruna org. adik fie br neh, dpt sms pkul 3 pg dr bini org, mula2 xnak la bersangka buruk, tp pkul 3pg tanya kaba, xblh ke tgu siang2, lps tu ayat2 pon mcm mengayat. trus bila dpt pgilan, adik fie suruh fie jawab, tipu sunat, ckp yg fie neh bini adik fie. seram oh, kes mcm neh. nak2 nye kena pulak suami yg hentam keromo nak salahkan org, mau berbunuh kang.

    ReplyDelete
  3. @ATY - alhamdulillah akhirnya mereka kembali pulih.. mcm2 je klu org dah nak dengki tu kan.

    @FIE - hahahaha...kelakarnya Fie. Terpaksa plak berlakon jd bini. Ni mesti pompuan tu jenis tak boleh nak kesepian.. kesepian sikit, cari org utk bermanja2. Nauzubilah..

    ReplyDelete
  4. macam2 kan miss mirror.memang siksa sangat kalau sampai mcm tu sekali. Harap2 kita dijauhkan dari perkara yg mcm tu...

    ReplyDelete
  5. Ya la Win.. minta dijauhkan la.. kesian kat anak-anak kita.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...