Tuesday, July 26, 2011

Penampilan Suami Imej Isteri?

Nak reblog apa yg telah diblogkan oleh En. Matsom kita.

"Penampilan Suami Imej Isteri".

Iya ke? Tapi I pernah jumpa seorang lelaki (ni cerita 10 thn dulu waktu I keja di sebuah sykt semi government) yg I kira sangat bahagia rumahtangganya, isterinya pun bukan la calang-calang rajinnya... tapi selalu nampak beliau gi keja dengan baju berkedut-kedut. Lalu I cuba berprasangka baik... mungkin dia takut digoda kot? Pakai lawo-lawo kang ramai plak pompuan gedix yg ngorat.

Tak semua lelaki suka melawo dan tak semua lelaki yg pakai smart-smart tu hasil air tangan si isteri, ada gak yg memang jenis rajin menggosok baju sendiri. Jadi... nak setuju ke tak tentang tajuk di atas?




P/S : Catatan untuk en. suami I arini : "Yang... napa you pakai t.shirt buruk tu P.. hua ha ha ha... :'("... sedih I...

So, I tak salah kan? I dah pesan kan?

4 comments:

  1. en somi zr selalu gosok & basuh bj sdiri ... dh biasa sejak zaman dia bujang .. so no wonder kalau g keje ado kedut2 lg...

    kalau time zr gosok , sure kengkwn dia tegur psl ado lipatan tajam tepat kt lengan bj keje dia tu ..

    ** salam kenalan dr ku

    ReplyDelete
  2. asben saye pon suker pakai baju jenis 'main petik n pakai jer'..tak kire ar baju tu mcamane ropenyer.. tak kisah kedut sejuta pon.. kalau saye ade saye soh bukak saye gosok.. kalau time tu saye tak de.. hah... die tak peduli pon... geram..!! nanti orang cakap.. bini nyer yang malas...!!eeeeii....

    ReplyDelete
  3. aaa. rasa mcm setuju pulak dgn title entry akak neh

    ReplyDelete
  4. Fazury - thanks berkongsi crita... salam perkenalan. ;)

    Aty - tu la.. kdg kita dh gosok lain, dia pakai lain.. :'(

    Fie - oo setuju?!!! So, para isteri kena la pandai pujuk cik hubby utk tukar baju lain kalau mereka terambil baju2 yg blom bergosok... hua hua hua.. ;'(

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...