Sunday, July 10, 2011

Tak breakfast, otak jadi lembab?

"Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif" -- PUNCA OTAK MENJADI LEMBAB... Waaa seram...seram, tak mo la otak lembab...Nauzubilahiminzalik kan.. thanks Mak sebab seringkali bangun 5 pagi semata-mata untuk menyiapkan sarapan pagi kami ketika zaman2 hingusan dahulu. Luv u... muahhh!!!




Memandangkan I penat baru sampai dari kampung, maybe sarapan untuk esok ni ala kadar je, roti bakar & nuttella je kot... hehe... kena tunggu hari Selasa dan kepenatan pun hilang, baru la boleh masak ikut selera kanak-kanak tu semua.

Nak kata terlampau penat sangat tu tak de la, sebab bukannya kampung kami ni Kutub Utara, Kutub Selatan. Tapi kan... sepanjang hari ni, I dengan kasut tumit tinggi tu gi merayau-rayau satu bandar BP cari uniform sekolah Ain sampai 3,4 kedai , mana la tak penatnya. Sempat la "makankan"untuk korang semua (kira wakilkan uoll la kan) mee hoon hailam dan Chicken Chop kat Jeng kuan. Eh kengkawan "Kashmirku", aku ada terjumpa Mr. F masa tengah merayau tu.

p/s : Gambo takde sebab camera tertinggal kat JB. Oh ya... sepanjang perjalanan, suasana sangat berjerebu.

2 comments:

  1. eerr...ok ok..lepas ni ai akan lagi rajin buat bekfas tuk laki ai pagi2..tak mo laki ai jadi lembab..apetah lagi ai..!! hehehe..:)

    ReplyDelete
  2. ATY - good!! Meh kita breakfast selalu walau hanya seketul roti.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...