Saturday, November 12, 2011

Insomnia sering membuatku ramah tamah...

Tu la masalahnyaa.. tadi dah sedap-sedap tido alarm rumah tetiba berbunyi plak, (dah cek... takde benda pun..).... terus susah nak lelapkan mata sampai sekarang. Ironinya bila dah susah tido, blog la yg akan jadi mangsa keramahan I (keramahan ya bukan keMARAHan).

** : Keramahan adakala membunuhku... selalu buat aku jadi merepek.

Tu la... ingat macam nak beramah-tamah dengan sorang kawan I yg suka marah2 dan sakit hati sebab cinta tak kesampaian tu... tapi sayangnya entah ke mana tah dia menghilangkan diri sejak terkecewa dengan seorang insan. Maka, I post la jugak kata mutiara Ustaz Zawawi Yusof yg ada kena mengena ni untuk insan-insan lain yg senasib dengannya..


"Memang sakit melihat orang yang kamu cintai sedang berbahagia dengan orang lain tapi lebih sakit lagi kalau orang yang kamu cintai itu tidak berbahagia bersama kamu.. bahagia bila sama2 bersamaMU ya Rabb "- Ustaz Zawawi Yusof.



Hmmm dengar tu....

"....lebih sakit lagi kalau orang yang kamu cintai itu tidak berbahagia bersama kamu"

I highlightkan part tu....Bila dia rasa tak bahagia tu la datangnya kecurangan...


Guys... you all sakit ati ke tengok bekas aweks/gewe korang dgn bini/somi memasing? Dah tua2 ni takde kan?



2 comments:

  1. salam sam, selamat pagi yang penuh rahmat hari ini. . :-D




    samalah bab keramahan itu, kadang terpikir gak, " aku ini merepek ke, " " mesti org kata aku itu ini "
    dan pernah terjadi. . .kita buat entry takda kena mengena dengan sesiapa. . .dah publish baru tersedar. . .alamak entry ini mesti buat si dot222 terasa. . .sekali betul. . .hakikatnya tiada niat langsung. . .nak tuju kat sesiapa. . ADUHHHHhhhh
    sekarang cuba berhati2. . .tapi entahlah. . .terbabas gak kadang rasa kerepek itu. . ^_^

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam Eila...

    Hahaha... Tu la kan, kita ni kadang bila dah "makan kerepek" langsung lupa sekeliling. Tp entry Eila semua ok je, saya suka baca.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...