Sunday, December 18, 2011

Cara-cara membuat tauge

Untuk cara-cara membuat tauge... sila scroll down dan tonton youtube yg disertakan.

Sejak pulih dari serangan cik berry itu ari.. I kembali dengan rutin seharian seorang isteri ( Alhamdulillah).. "smurf2" yg hesteria dlm perut dan "hantu senja dakwaan kawan I" tu : D maybe dah mati kot sebab I rajin makan ubat.... (adik2 sila contohi Makcik Mirror ni, kalau sakit rajin2 makan ubat ye)....so, pagi tu... niat nak masak resepi simple yg I gigih menggoogle malam tu tak jadi sebab dah sembuh.. so I masak resepi lain la plak..(yg tak berapa nak simple).


..♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸¤.......... hantu senja?????...... ¤¸¸.♬´¯`♬¸¸.♩..


Kalau time rushing2 nanti... ingat nak cuba la resepi IKAN REBUS GORENG ni..... sila salin resepi adik-adik..

ikan (tak kisah la ikan apa2 pun)... direbus dgn asam keping... pastu angkat (dia tak suruh pun bubuh apa2 tapi rasa2nya kalau kita bubuh garam ke tepung ke..pun ok kot) then goreng... sementara ikan mula nak garing tu.. campakkan cili kering, onion garlic yg telah dimayang.. pastu angkat. Sedap dimakan ketika panas (sedap dimakan dgn budu mereka kata... tapi I takde stok budu.. maybe buat sambal belacan je la kot).... credit kpd : My Recipe

JOM KITA BUAT TAUGE!!

Kat dapur I ada sebungkus kacang hijau yg dah sekian lama tak berusik.. one fine day...insyaAllah ingat nak buat tauge la.. jom buat tauge sendiri. Kalau tak pandai, sila tanya dgn uncle dlm video di bawah.. Selamat Menonton ...... Good night!!!


No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...