Thursday, December 29, 2011

Semuanya hari ni dah jadi lagu "Bang Selebu"

Wahai orang-orang "German".... ingat tak lagu kita zaman hingusan dulu...

(Sila menyanyi sambil jari telunjuk kanan anda point to yr finger yg sebelah lagi.....one by one)

Bang selebu kuali sawa ..♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸¤ S ¤¸¸.♬´¯`♬¸¸.♩..
hujan gunung mandi katon
sirih rampai pinang berseri
mintak peluk tangan kiri

Pergi ke dapur kucing muntah ..♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸¤ S ¤¸¸.♬´¯`♬¸¸.♩..
pergi ke pelantar, pelantar patah
bla bla bla bla... lupa lirik....





Tu la yg berlaku hari ni...
Pergi ke pelantar.. pelantar tak la patah
sebab rumah I takde pelantar...
dapur pun takde kucing muntah..
sebab takde kucing..

Tapi....
hari ni segala-galanya melukakan hati I tau tak..
huaa sob sob sob..
T __ T
Tepon je beriya-iya... kata aritu si dia ni dah desperate sgt
takde keja, anak yatim piatu, ibu tunggal.....TAPI!!!. Bila I dah tunggu kat opis berjam-jam
dgn tak pernahnya aku pakai tudung biru pirus yg orang kata
tak menyerikan wajahku ni.. (org kata aku tak sesuai pakai
kaler biru.. tapi aku pakai gak arini sbb nak matchkan dgn baju belang2 ni)...
TAPI rupa2nya... si dia tu tak jadik dtg... sabar je la aku...

Dah la.... I got to say GOOD BYE to you je la Bang Selebu... eh salah Kak Selebu...
I'm sorry... tiada esok bagimu.. menanti hari esok...
esok masih ada (ya mmg ada, tapi untuk candidate lain je... malas la aku nak deal dgn org2 cenggini)... eh apa ku merepek filem Jins Shamsuddin ni?

Pastu.... dah la mcm tu...
tetiba... balik rumah
I masak..
I dgn tak sabar2nya mencuba la rice cooker baru
(motif membeli rice cooker baru sebab nak pakai rice cooker paling cenonet.. senang sikit cenonet2 ni, ringan dan karen pun jimat sikit).

TETIBA...
dah onkan.... utk cooking
tekkk..... lampu "keep warm" plak menyala

On lagi...
tekkkk... keep warm lagi..(sila ulang hingga 10 x.. begitulah yg I lakukan)
Sah... rice cooker I pun dah sama mcm lagu "Bang Selebu" atas tu..
Heee geram tau...


Dah la...
malas nak geram2 lagi... nanti cepat tua

I nak imbas kembali saat2 happy ronda-ronda jalan2 kampung dgn cik abang I itu ari...



Teka gambar.... ce teka... ce teka..
kat mana ni??



>

>

>

>

>

.



Salah!!!



★·.·´¯`·.·★Jalan Parit Sulong★·.·´¯`·.·★




Ok yg ni pulak...

>

.

>

>

>

Taman Bunga?


Sekolah?



?

..♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸¤ Hospital Batu Pahat¤¸¸.♬´¯`♬¸¸.♩..
(itu ari gi wad 7 melawat abang I yg kemalangan)
.

Ini pulak...
Ini I tujukan buat Cikgu Gie yg rindukan tempat ni...

???

★·.·´¯`·.·★] ★·.·´¯`·.·★
..♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸¤ S ¤¸¸.♬´¯`♬¸¸.♩..
¤♥¤Oº°‘¨☜♥☞¤] ¤☜♥☞¨‘°ºO¤♥¤
♬ •♩ ·.·´¯`·.·♭•♪ e ♪ •♭·.·´¯`·.·♩ •♬
»——(¯` ´¯)——»
¸.·’★¸.·’★*·~-.¸-(★] ★)-,.-~*¸.·’★¸.·’★
•(♥).•*´¨`*•♥•(★) (★)•♥•*´¨`*•.(♥)•
O.o°<*)>>>=] =<<<(*>°o.O

RAHSIA!!!!!... biar Cikgu Gie yg jawab sendiri...


Gambar ni pulak untuk Dr. Sirna...



Bawah ni pulak... teka...



>

>

>

>

?

¤♥¤Oº°‘¨☜♥☞¤Pekan Rengit ¤☜♥☞¨‘°ºO¤♥¤


Oleh kerana semua tak dpt meneka dgn tepat..
Maka... para peneka sila bagi I hadiah...
sebijik rice cooker cenonet yg lebih best sikit..



Ok la... see you again... hilang dah stress..
Bila dah hilang stress I pun nak chalo... nak mandi..
Senang je kan jadi blogger ni..
stress je tulis.. tulis je stress..


13 comments:

  1. hai..sampai keluar lagu bang selebu... ni dah kes berat ni...
    pekan rengit..terdapat kuih2 melayu yang sedap2 disini...

    ReplyDelete
  2. KAK C.O - miss you...

    Ha'a.. dah kes berat.. Sob sob sob.
    Kita klu lalu kat Rengit suka beli goreng pisang..

    ReplyDelete
  3. Arghhhhhhh...itu JJ Tebrau City....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. kasik spesifik sket ..JJ Tebrau City, 1st floor....i kenal sangat ngan Daily Fresh tu...floor atasnya TGV Cinema...ground floor plak....HARRIS..[ohhhhh I miss dat place]

    ReplyDelete
  5. Cikgu Gie - yeyyyyyyy pandaiiiii...

    Panjangnya dia punya "waaaaaaa".. hahahaha.. Kita pun gelak pjg kat sini.

    ReplyDelete
  6. heheh...walaupon tau ngah geram tapi comel lar n3 ni..;p

    ReplyDelete
  7. CIKGU GIE - Wahaha... jawapan yg briliant! Saya bagi 100 markah.


    FAD - Ha'a... sob sob sob.

    ReplyDelete
  8. haha...i miss THe Store!!Thanks MM...

    ReplyDelete
  9. Eh, u pergi rengit yer aritu?kampung ai tau!!..hee

    ReplyDelete
  10. Oic... kg Dr Sirna kat Rengit rupanya. Ramai teman2 blogger I pun dari Rengit.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...