Sunday, January 1, 2012

Benarkah "life begins at 40?" - Entry sulung 2012 sbg tanda penghargaan kpd senior2 aku...

Memula sekali.... assalamualaikum... haiiiiiiiii......
Tahniah.. tahniah kepada semua senior2ku (senior kat sekolah lama tak kira di mana berada) yg telah pun melangkah ke 4 siries hari ni... waaa tahniah ye!!
(secara tak langsung korang dapat teka umur aku berapa kan? :(..... hmmm.... what to do la kan.... mcm ni la kehidupan, tak kan la selamanya kita jadi baby je kan.. tak nak aku pakai pampers..)

Sebagai menghargai dan tanda penghormatan kepada senior2ku... hari ni aku nak bincang pasal usia.. Ala yg diorang sibuk canang2 dari dulu "Life begins at 40".... Tapi benarkah?

Adakah benar.... Lelaki makin tua makin gatal?
Adakah benar .... Lelaki makin tua makin handsome?
Adakah benar..... makin usia 40, mereka makin berwibawa, saham makin tinggi?


Ah malas la nak merosakkan kebahagiaan minda korang (terutamanya yg bersuami) dgn berfikir yg negatif2 tentang pemikiran cara barat ni semua, pada aku pulak... LELAKI MAKIN TUA MAKIN ALIM.. kalau yg tetiba kawin lebih dari satu pada usia2 begini, tu semua dah takdir... bukan sebab atas faktor di atas...

Then.... perempuan pulak macam mana? Adakah dikatakan saham makin mengurang kerana angka 40 itu? Wah... ada2 je tau diorang ni.... kita dah kawin, nak fikir saham apa lagi pulak kan? Bagi yg blom kawin... tu semua soal ketentuan takdir, ramai kengkawan aku di luar sana yg tetiba dapat jodoh pada usia 40, suaminya pun 40an... dah takdirnya begitu, pasti ada hikmah di sebaliknya. Alhamdulillah dapat pun anak.. bahagia pun sampai sekarang.

Dah la... tu je nak tulis....nak jenjalan... insyaAllah nanti kita jumpa lagi.. Happy New Year!!

11 comments:

  1. Usia hanya angka MM...yg penting muka u nampak awet muda gitu..:)

    ReplyDelete
  2. MM.....stay young at heart...[40 ke...50 ke 60ke] stay young hahahaha...happy new year!!!

    ReplyDelete
  3. salama singgah kak..

    hehe, tahun ni tahun sy melangkah ke alam 30-an.. wahh.. mcm tak caye je dh nk masuk 30-an.. ;p

    selamat tahun baru kak, semoga thn ni diberkati olehNya.. ^_^

    ReplyDelete
  4. DR SIRNA - Mujur saja masih pjg usia hingga 39thn.. alhamdulillah.

    CIKGU GIE - Yesssss!!!! I klik like 10 x.

    ZACK - Thanks... Happy New Year to you too.. alhamdulillah dah 30thn dear..

    ReplyDelete
  5. pernah sengar ceramah..ustaz tu kate..kehidupan bermula saat kite meninggal nanti..bukan saat sekarang ni..tak kisah ar umur berape pon..:) [tetap takut saye nak melangkah ke angka 30-an];p

    ReplyDelete
  6. ATY - Insafnya saya baca ttg kata2 Ustaz tu, sgt logik... thanks for sharing dear..

    IEDA - thanks..

    ReplyDelete
  7. Happy New Year miss mirror.semoga tahun 2012 ni menjanjikan yg lebih baik.
    *the most important is stay young at heart...u mmg awet muda :)

    ReplyDelete
  8. Ya ke I awet muda Win? Jgn percaya dgn gambar semata. Anyway thanks atas segala wish and doa.

    ReplyDelete
  9. pernah dengar dulu..kalo pempuan..life start at 30...kekekekee

    ReplyDelete
  10. LINDA - bagi wanita.. life start after marriage la kot.. sbb lepas kawin mkn tanggung... kekeke...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...